ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Η Μαρία Κανελλοπούλου συνεχίζει την “υποκριτική” της… και για τους σχολικούς φύλακες | dete

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Η Μαρία Κανελλοπούλου συνεχίζει την "υποκριτική" της... και για τους σχολικούς φύλακες

Απάντηση του Αντιδημάρχου Διονύση Πλέσσα, στην βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου
Απαντώντας στην βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Προγραμματισμού και Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Διονύσης Πλέσσας δηλώνει τα εξής:
Επειδή η κυρία Κανελλοπούλου επανέρχεται στο θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων χωρίς να απαντά επί της ουσίας αλλά θολώνοντας τα νερά, κατά την προσφιλή μέθοδο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει ξεκάθαρα να απαντήσει:

Γιατί δεν απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καταργήσει τη διάταξη του άρθρου 248 του νόμου 4281/14 σύμφωνα με την οποία η δυνατότητα αναγνώρισης συντάξιμων χρόνων των σχολικών φυλάκων γίνεται μόνο με εξαγορά και καταβολή ποσού που ανέρχεται γύρω στα 12.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο;

Γιατί δεν απαιτεί να καλυφθεί η δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών;

Μήπως επειδή δεν το επιτρέπουν οι «θεσμοί» ή γιατί εμποδίζεται η διαπραγμάτευση συγκυβέρνησης και δανειστών;
Η κυρία Κανελλοπούλου, συνεχίζει την υποκριτική της ενώ γνωρίζει ότι το θέμα της προϋπηρεσίας ταλαιπωρεί τους σχολικούς φύλακες για πάνω από δεκαετία. Δεν αναφέρει ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή που στηριζόταν και από τον ΣΥΡΙΖΑ πεισματικά αρνιόταν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Όπως επίσης ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνιζόταν μαζί με τους σχολικούς φύλακες για να λυθεί και αυτό το ζήτημα.

Πληροφορούμε λοιπόν την κυρία Κανελλοπούλου ότι η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αυτή που έχει εισηγηθεί δια μέσου των αρμόδιων Υπηρεσιών θετικά την αναγνώριση της στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και κανείς άλλος.

Ας κάνει τον κόπο η κυρία Κανελλοπούλου να ενημερωθεί από το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων από πότε έχει στα χέρια του τη θετική μας εισήγηση και ας τη συγκρίνει με την ημερομηνία εκδήλωσης του ενδιαφέροντος της. Θα μάθει την ουσία του ζητήματος και όχι τα διαδικαστικά των Υπηρεσιών.
Την πληροφορούμε λοιπόν ότι από τις 5/5/2015 οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν εγγράφως τη θετική εισήγηση της Δημοτικής μας Αρχής δια μέσου του Αντιδημάρχου Διοίκησης και μόλις μία ημέρα μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ η ίδια έφερε το θέμα και μάλιστα με δημόσια ανακοίνωση στις 20/5/2015, 15 μέρες αργότερα. Η Δημοτική μας Αρχή από την αρχή της θητείας της, βρισκόταν σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, για την επίλυση του ζητήματος.

Πάει πολύ η κυρία βουλευτής να εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας για ένα θέμα ήδη δρομολογημένο προς επίλυση, όταν η κυβέρνησή της αρνείται όχι μόνο να καταργήσει τους αντεργατικούς και μνημονιακούς νόμους, όχι μόνο ούτε… σημεία στίξης να μην αλλάζει από τις δανειακές συμβάσεις των τοκογλύφων (θεσμών όπως τους ονομάζει τώρα η σημερινή κυβέρνηση), αλλά και να απολύει εργαζόμενους, όπως έκανε η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ του Περάματος, που με απόφασή της στη συνεδρίαση του Δημοτικού της Συμβουλίου στις 25/5/2015, απέλυσε 20 εργαζόμενες συμβασιούχους σχολικές καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Περάματος.
Εδώ πραγματικά ταιριάζει το «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».