Δημοσκόπηση Marc: Συμφωνία ζητά το 80% των πολιτών | dete

Δημοσκόπηση Marc: Συμφωνία ζητά το 80% των πολιτών

Αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση το 53% των ερωτηθέντων, σε νέα δημοσκόπηση, σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, την ώρα που 8 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προτιμούν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας (44,2%).

Παράλληλα, το 54,8% φοβάται μία χρεοκοπία το επόμενο διάστημα και το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Το 77,4%, επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ και το 16% δηλώνει υπέρ της δραχμής, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών, με το 44,2% να προκρίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 14, 7 μονάδων έναντι της ΝΔ, ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34,2%, με τη διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία (19,6%) να διαμορφώνεται στις 14,6 ποσοστιαίες μονάδες μονάδες. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (5,2%), η Χρυσή Αυγή (5%), οι ΑΝΕΛ (3,7%) και το ΠΑΣΟΚ (3,2%).