Δημοσιογράφος ζητά συγγνώμη που αποκάλεσε σκύλο τον Πούτιν | dete

Δημοσιογράφος ζητά συγγνώμη που αποκάλεσε σκύλο τον Πούτιν

Συγγνώμη ζήτησε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Focus, Ρόμπερτ Σνάιντερ, από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς σε άρθρο του περιοδικού τον αποκαλεί «σκύλο», τονίζοντας πως η κίνηση αυτή ήταν λανθασμένη, σύμφωνα με το γραμματέα Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στη Γερμανία.

Ο Σνάιντερ καλεσε την πρεσβεία για να εκφράσει τη λύπη του για τα σχόλια του άρθρου του περιοδικού «50 λόγοι για τη Μέρκελ / 50 λόγοι εναντίον της Μέρκελ» που δημοσιεύτηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου. Το άρθρο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας με τη ρωσική πρεσβεία να καλεί τον Σνάιντερ να ζητήσει συγνώμη για αυτό το «προφανές λάθος».

«Αν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φοβάται τον σκύλο του Ρώσου Προέδρου, δεν φοβάται τον σκύλο Πούτιν» αναφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι.

«Ο Ρόμπερτ Σνάιντερ, αρχισυντάκτης του περιοδικού Focus, κάλεσε την πρεσβεία σήμερα. Εξέφρασε προσωπικά την συγνώμη του όσον αφορά στις δηλώσεις του περιοδικού που απευθύνονται στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ρωσικής πρςεσβείας Ντένις Μικέριν στο Βερολίνο, στο Facebook την Πέμπτη. Το περιοδικό «δεν σκόπευε να προσβάλει τον Ρώσο ηγέτη» πρόσθεσε ο Μικέριν, επικαλούμενος τον Σνάιντερ.

«Ωστόσο, συμφωνώντας με τα επιχειρήματά μας, αναγνώρισε το λάθος της επιλεγείσας διατύπωσης και ζήτησε συγνώμη, συμπεριλαμβανομένων και από όλων των αναγνωστών που δικαίως θύμωσαν με τις επιθετικές παρατηρήσεις» δήλωσε ο γραμματέας Τύπου.

Να σημειωθεί πως η ρωσική πρεσβεία περίμενε μια απολογία από τις 12 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, τότε, το γερμανικό περιοδικό είχε τουιτάρει πως το άρθρο προοριζόταν να είναι ειρωνικό και πως η προσβλητική αναφορά ήταν ένα «λογοπαίγνιο».

«Η λέξη σκύλος είναι βασικά ένα λογοπαίγνιο, το οποίο προοριζόταν να είναι ειρωνικό. Σημαίνει ‘σκληρό καρύδι’. Δεν ήταν σκόπιμο να φανεί υποτιμητικό» ανέφερε το tweet.