Δημοσιεύθηκε απόφαση του ΣτΕ για το ιατρικό μισθολόγιο | dete

Δημοσιεύθηκε απόφαση του ΣτΕ για το ιατρικό μισθολόγιο

Δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για το ιατρικό μισθολόγιο που ζητούν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και ως εκ τούτου ματαιώνεται η προγραμματισμένη για αύριο στάση εργασίας.

Η ΟΕΝΓΕ είχε προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη της βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διαμαρτυρόμενη για την πολύμηνη καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ που δικαίωνε την προσφυγή της ενάντια στις μνημονιακές περικοπές του ιατρικού μισθολογίου το 2012.

Η προσφυγή είχε εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2016 και οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούσαν να δημοσιευθεί άμεσα η απόφαση και να ανακτηθούν οι μισθολογικές απώλειες.

Πριν από λίγο ωστόσο δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο (64 σελίδων) της απόφασης και τα όργανα της Ομοσπονδίας και οι νομικοί σύμβουλοι μελετούν την απόφαση για να αξιολογηθεί το σκεπτικό και να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Όμως, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι «Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά. Κλιμακώνουμε τους αγώνες για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών μας και των συντάξεων στα επίπεδα πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές».

health.in.gr