Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω

Του Παναγιώτη Βαφέα

Φτάσαμε δέκα ημέρες πριν τις εκλογές του Επιμελητήριου Αχαΐας και αν κάποιος ζει το παλμό της προεκλογικής περιόδου συχνά αισθάνεται ότι ψηφίζουμε για Δήμαρχο, για Κυβέρνηση για Περιφέρεια. Κι όμως πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση που ναι μεν αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο της Αχαΐας αλλά τελικά αφορά όλη την Αχαΐα , αφού από την οικονομική δραστηριότητα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και βιωσιμότητας μιας κοινωνίας.

Πολλά τα πηγαδάκια και πολλές οι συζητήσεις για προγράμματα, για πρόσωπα και για παρασκήνια που τις περισσότερες φορές ακουμπούν τα όρια της φαντασίας. Έλληνες γαρ, είναι στο αίμα μας να ψάχνουμε το φανταστικό και ανύπαρκτο δια ταυτα που υπάρχει πίσω από ένα τηλέφωνο για στήριξη, ένα δημοσίευμα για πεπραγμένο έργο και μελλοντικά σχέδια.

Σε όλο αυτό το «μοντέρνο» σκηνικό εκλογών, λογικό είναι να επικρατεί η άρνηση να πάμε στις κάλπες, αποστροφή στο ξαφνικό ενδιαφέρον υποψήφιων για ενημέρωση και στήριξη και λογικό είναι να ταυτίζουμε την οικονομική μας κατάσταση με οτιδήποτε έχει σχέση με εκλογές, ακόμα και αν αυτές γίνονται για ένα σύλλογο.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε;

Είναι λόγος τα προσωπικά μας η’ επαγγελματικά μας προβλήματα να μας κάνουν να απέχουμε από μια δημοκρατική διαδικασία που δεν μας βλάπτει, μόνο και μόνο επειδή τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο ψηφίζουμε;

Είναι λόγος επειδή δεν διαβήκαμε τη πόρτα του επιμελητήριου ποτέ να «αρνούμαστε» την ύπαρξη του και να πλάθουμε σενάρια ότι είναι για τους λίγους ;

Είναι λόγος η προσωπική κόντρα με κάποιους υποψηφίους να μας αποτρέψει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα η’ να ψηφίσουμε αντιδραστικά ;

Το Δεκεμβριο ψηφίζουμε για το προσανατολισμό της Τοπικής μας Οικονομίας .

Ψηφίζουμε για τη συνέχιση της Εξωστρέφειας που δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης

Ψηφίζουμε για να έχει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ένα λόγο σε ένα Συλλογικό Όργανο που ανήκει σε Όλους και όχι σε μια μικρή ομάδα ατόμων.

Το δε Ψηφίζω δε Ψηφίζω είναι μια επαναστατική άποψη αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε εάν είναι και ουσιαστική.

Ο καθένας μας να σκεφτεί τους άριστους και να επιλέξει τα πρόσωπα εκείνα που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το Επιμελητήριο σε υψηλό επίπεδο αλλά και να αγωνιστούν ώστε να είναι κοντά σε όλους όσους το έχουν ανάγκη .

Βαφέας Παναγιώτης

Οικονομολόγος

Υποψήφιος στο τμήμα Υπηρεσιών με την παράταξη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ