Δεν σταματούν να “πέφτουν” πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

02.09.2020 / 7:02
maska-koronoios

Στο «κυνήγι» όσων δεν φορούν μάσκα στα σημεία όπου επιβάλλεται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Οι βεβαιώσεις παραβάσεων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και αντιστοίχως η επιβολή διοικητικών προστίμων .

Το τελευταίο 24ωρο από αστυνομικούς υπηρεσιών που ανήκουν στη Διεύθυνση Ακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο επιβλήθηκαν επτά νέα πρόστιμα. Πέντε αφορούσαν πελάτες καταστημάτων που δεν φορούσαν μάσκα, έναν οδηγό ταξί για τον ίδιο λόγο αλλά και έναν άλλο οδηγό ΙΧ για υπεράριθμούς επιβάτες.

Σημειωτέον πως ιδιαίτερα αναλυτικός σχετικά με τη χρήση μάσκας υπήρξε χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας

Την χαρακτήρισε ως “μαχαίρι με δύο όψεις” όσον αφορά στη χρησιμότητά της και τόνισε ότι ειδικά για τη χρήση από τα παιδιά, θα πρέπει αυτή να είναι εκπαιδευτική.

Επανέλαβε δε για μια φορά ότι η αναγκαιότητα για τη χρήση μάσκας, είναι ένα μέτρο που δε λειτουργεί από μόνο του αλλά συνδυαστικά με τις αποστάσεις και την υγιεινή των χεριών.

Τόνισε ότι μας προστατεύει στην κοινωνική δραστηριότητά μας και μας προφυλάξει από πιο σκληρά μέτρα. “Αποτελεί ένα προσωπικό απαγορευτικό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπερασπίστηκε επίσης τις απόψεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη μάσκα καθόλη τη διάρκεια της επιδημίας στη χώρα και δικαιολόγησε τις κατά καιρούς διαφορετικές αναφορές στα διαφορετικά δεδομένα τα οποία δημοσιοποιούσε κυρίως ο παγκόσμιος Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα