ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Αρπάχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για τον Αλεξάντερ Πέϊν! Εγινε από δυό χωριά χωριάτες… για τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη | dete

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Αρπάχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για τον Αλεξάντερ Πέϊν! Εγινε από δυό χωριά χωριάτες... για τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη

Πεδίο για δημοτικές κόντρες αποτέλεσε -όλως περιέργως- η απόφαση  του Δήμου Αιγιάλειας να υποδεχτεί μέσα στον προσεχή Αύγουστο τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν και να του αποδώσει τιμές , «εκμεταλλευόμενη» την παγκόσμια αυτή προσωπικότητα για λόγους προβολής της περιοχής!
Ο Δήμος θα ανακηρύξει τον Πέιν σε επίτιμο δημότη Αιγιάλειας και πρεσβευτή της, θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (το βράδυ της Τετάρτης), αλλά έμελλε ν' αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης, παρά την πλατιά αναγνώριση του καλλιτέχνη και την «τύχη» της πόλης, λόγω της καταγωγής του παππού του, της μητέρας του, αλλά και της μέλλουσας συζύγου του.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε τους διοργανωτές για «φιγούρα», αφού η ΔΗΚΕΠΑ μένει «στις εντυπώσεις και δεν έχει οργανώσει κάτι για να προβληθεί η περιοχή, όπως ένα τουρ στην ορεινή περιοχή για να προβάλει μέσω του Πέιν τα κρασιά της παγκοσμίως, ως μία μοναδική ευκαιρία».