«Δεν είναι αθώοι»: Κίνημα στα social media για την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

08.09.2020 / 12:09
fissas

Με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» έχει πλημμυρίσει το facebook τις τελευταίες ώρες. Το κίνημα για την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής έχει αναπτύξει τεράστια δυναμική και ώρα με την ώρα γιγαντώνεται.

Ο ένας μετά τον άλλον οι χρήστες του κοινωνικού μέσου προσθέτουν την στάμπα στην φωτογραφία του προφίλ τους με το timeline των περισσότερων να μοιάζει περισσότερο με μια ιδιότυπη «συγκέντρωση» κατά των υποστηρικτών του κοινωνικού μορφώματος.

Το σύνθημα εμφανίζεται εδώ και καιρό σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκε η πολύκροτη δίκη.

«Δεν είναι αθώοι» έγραφαν τα πανό των φίλων του Παύλου Φύσσα και όλων όσων ήθελαν να δουν τους υπαίτιους τόσων εγκλημάτων στη φυλακή. Το ίδιο έγραφε και πλακάτ που κρατούσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα Μάγδα πολλές από τις εφιαλτικές μέρες που κράτησε η δίκη.

‘Οπως διαβάζουμε στη σελίδα της καμπάνιας στο facebook, η καμπάνια αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής – κατ ουσία – πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση

Η 7η Οκτωβρίου αναμένεται να είναι μια μέρα που γραφτεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Στις 11 το πρωί η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Μ. Λεπενιώτου θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις τέσσερις υποθέσεις που συνεκδίκασε επί 65 μήνες.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των Αιγύπτιων αλιεργατών και τελευταία -ίσως και πιο σημαντική- η κατηγορία για τη διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

«Η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ είναι μονόδρομος»

Η οικογένεια Φύσσα καλεί όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και τα 5,5 που διήρκεσε η διαδικασία, αλλά και όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την δίκη, να βρεθούν στο πλευρό τους στο δικαστήριο, σημειώνοντας παράλληλα πως η καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αποτελεί μονόδρομο.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από πεντέμιση χρόνια και αφού χρειάστηκαν 400 και πλέον συνεδριάσεις.

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα  αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.  7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.» 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα