Δεν έχει ξανασυμβεί! Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας καταχειροκροτήθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ | dete

Δεν έχει ξανασυμβεί! Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας καταχειροκροτήθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά ήθη έζησε το βράδυ της Τρίτης η Βουλή. Βουλευτές της συμπολίτευσης καταχειροκρότησαν θερμά, συνάδελφό τους από την αξιωματική αντιπολίτευση!

Το περιστατικό αυτό συνέβη το αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια όταν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, πήρε το λόγο για να εκφράσει τη αγανάκτησή του με τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η ανοχή έναντι της χυδαιότητας πρέπει να λάβει τέλος.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία έκρηξη χυδαιότητας από χρυσαυγίτη βουλευτή Π. Ηλιόπουλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που υπογράφει ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Γιώργος Σ. Μπουρδάρας, ο κ. Τζαβάρας απευθυνόμενος προς τον Ηλιόπουλο είπε:

«Κατ’ αρχάς είναι τέτοιο το επίπεδό σας που δεν αντιλαμβάνεστε σε ποιο χώρο βρίσκεστε. Αλλά, δεν φταίτε εσείς. Φταίνε αυτοί που σας στέλνουν στη Βουλή. Φταίνε αυτοί που με τη δική σας παρουσία εδώ αμαυρώνουν τη δημοκρατία. Αυτή είναι η ιστορία με εσάς. Γιατί ακριβώς η ψυχή σας είναι τόσο μαύρη όσο και το επίπεδο του πολιτισμού που υπηρετείτε που είναι ο φασισμός αυτοπροσώπως».

Και λίγο αργότερα, εξαιτίας της επιμονής του βουλευτή της ΧΑ να προκαλεί, ο κ. Τζαβάρας ανέφερε με έμφαση, απευθυνόμενος πλέον στο Προεδρείο της Βουλής και στην εθνική αντιπροσωπεία:

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την εμφάνιση κάποιων τύπων οι οποίοι στο όνομα της ιδιότητάς τους προσβάλλουν αξίες και αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Με το να τους ακούμε αδιαμαρτύρητα, με το να τους δίνουμε βήμα και να τους δημιουργούμε την εντύπωση ότι εμείς εδώ δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να τους ανεχόμαστε, θεωρώ ότι προσφέρουμε πολύ κακή υπηρεσία στη δημοκρατία. Από εμάς η δημοκρατία απαιτεί να την υπερασπιστούμε.

Αυτές οι χυδαιότητες που ακούσαμε προηγουμένως, όσα εξέμεσε κυριολεκτικά αυτό ο τύπος που ανέβηκε στο Βήμα και θεωρώ ότι μόλυνε αυτό το δημοκρατικό Βήμα με την μαύρη κουλτούρα που υπηρετεί, είναι για εμένα όριο. Δεν μπορούμε πλέον να τα ανεχόμαστε αυτά, κύριε Πρόεδρε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε:

«Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτά που λέει δεν έχουν καμία σχέση με τον δημοκρατικό πολιτισμό -τον οποίο είναι υποχρεωμένοι οι Βουλευτές να υπηρετούν- και  όποιος δεν σέβεται το χώρο, δεν μπορούμε να τον σεβαστούμε. Εδώ όποιος μπαίνει σε αυτήν εδώ την Αίθουσα θα πρέπει πρώτα, πρώτα να κάνει αυτοκάθαρση, να αφήνει τη μαύρη του ψυχή και το μαύρο επίπεδο του πολιτισμού που υπηρετεί έξω από την πόρτα αυτής εδώ της Αίθουσας. Διαφορετικά, έχουμε υποχρέωση να αμυνθούμε».

Και ακριβώς αυτή ήταν η στιγμή, με το τέλος της τοποθέτησής του, που οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας, χειροκρότησαν τον βουλευτή της ΝΔ, σε μια προφανώς σπάνια –και, σύμφωνα με ορισμένους, «άκρως ελπιδοφόρα»- στιγμή για τη Βουλή των Ελλήνων.