Δεκάδες οι αναφορές στο Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας για τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΠ

06.09.2020 / 4:33
3587867

Δεν λένε να σταματήσουν οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ στο Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας, με τις τελευταίες ημέρες οι αναφορές για προβλήματα να είναι δεκάδες.

Οι περισσότερες από αυτές κάνουν λόγο για χαμηλή πίεση στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ υπάρχουν και άλλες που τονίζουν ότι το νερό έχει διακοπεί πλήρως, με αρκετούς συμπολίτες να έχουν αγανακτήσει από αυτή την κατάσταση.

Η κατάσταση βέβαια αυτή δεν είναι τωρινή. Σημαντικό πρόβλημα με το νερό υπήρχε όλο το καλοκαίρι στην Οβρυά, στα Δεμένικα, στο Σαραβάλι και στο Ρίο. Όμως στην Εγλυκάδα αυτό που προβληματίζει είναι ότι το δίκτυο είναι καινούργιο και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την κατασκευή του.

Η κατασκευή του νέου δικτύου στην Εγλυκάδα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε την τετραετία 2006 με 2010. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρξαν αρκετές κακοτεχνίες κατά την κατασκευή του και αυτό με τη σειρά του είχε σαν αποτέλεσμα το δίκτυο να μην αντέχει και πολλά πράγματα, με τις δυνατότητες του να είναι περιορισμένης.

Σύμφωνα με κατοίκους όμως του Ανατολικού Διαμερίσματος το πρόβλημα εντάθηκε ακόμα περισσότερο το τελευταίο δεκαήμερο. Οι διακοπές είναι συνεχής σε ένα μεγάλο κομμάτι της Εγλυκάδας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στη συνοικία του Λάγγουρα, αλλά και σε περιοχές της Αρόης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περασμένο έτος η ΔΕΥΑΠ έχοντας ήδη αρκετές καταγραφές και αναφορές για βλάβες στο δίκτυο του Ανατολικού Διαμερίσματος (πάνω από 370 την τριετία 104-2017), προχώρησε σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της αντοχής του δικτύου, το οποίο και ολοκλήρωσε.

Όμως από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ξηλωθεί μέχρι και δρόμοι για τον εντοπισμό μιας βλάβης. Το πρόβλημα διορθώνεται εκεί και μετά από λίγο εμφανίζεται αλλού…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα