ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Σαν χθες πριν 12 χρόνια εγκαινιάστηκε η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου | dete

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Σαν χθες πριν 12 χρόνια εγκαινιάστηκε η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Σαν χθες, 7-8 2004 εγκαινιάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας (ίσως το μεγαλύτερο) , η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.

Τα εντυπωσιακά εγκαίνια, μέρες πριν, είχαν γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης με στόχο την «πατρότητα» του έργου . Η όλη συζήτηση εκινείτο για το αν η τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Καραμανλή θα προσπαθούσε να καρπωθεί τα εγκαίνια ενός έργου που έτρεξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η παρουσία Καραμανλή αποτέλεσε θρίλερ το οποίο κατέληξε τελικά στην απουσία του τότε πρωθυπουργού από τα εγκαίνια και την εκπροσώπησή του από τον Γ. Σουφλία, τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Η εικόνα των εγκαινίων έμεινε στην ιστορία με τον Γ. Σουφλιά να κόβει την κορδέλα έχοντας όμως στο πλάι του τον Κ. Λαλιώτη που είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου.

Μια εικόνα με τον Γ. Σουφλία , «καλαμιά» στην… πράσινη γέφυρα περιστοιχισμενος  από τον Κ. Σημίτη, τον Κ. Λαλιώτη, την Β. Παπανδρέου και δεκάδες άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν τον γαλάζιο υπουργό να καρπωθεί το ιστορικό ενσταντανέ με το «ιερό δισκοπότηρο» των μεγάλων έργων.

Οι πάσοκοι όλη αυτή την περίοδο πικαραν τους νεοεκλεγέντες υπουργούς που εκοβαν κορδέλες ολυμπιακών έργων που είχαν τρέξει οι πρασινες κυβερνήσεις  με την φράση θρύλο του Κώστα Σημίτη: «Είναι μακέτο τούτο το έργο;». Ηταν ένα σαρδαμ που είχε κάνει ο τότε πρωθυπουργός σε μια ομιλία του απαντώντας στις κατηγορίες του Κ. Καραμανλή για «‘εργα-μακέτες». Οι συλλεκτικές φωτογραφίες ειναι από την EUROKINISSI.

 

ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÃÅÖÕÑÁÓ ÓÔÏ ÑÉÏ - ÁÍÔÉÑÉÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐÏÕÑÃÏ ê. ÓÏÕÖËÉÁ (ICON / ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ) (ÔÇËÅÖÙÔÏ ÅÐÁÑ×ÉÁÓ)
ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÃÅÖÕÑÁÓ ÓÔÏ ÑÉÏ – ÁÍÔÉÑÉÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐÏÕÑÃÏ ê. ÓÏÕÖËÉÁ
(ICON / ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
(ÔÇËÅÖÙÔÏ ÅÐÁÑ×ÉÁÓ)
ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÃÅÖÕÑÁÓ ÑÉÏÕ ÁÍÔÉÑÉÉÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ Ã. ÓÏÕÖËÉÁ-- ÓÔÇ ÖÙÔÏ ÄÉÁÊÑÉÍÙÍÔÁÉ Ï ÃÉÙÑÃÏÓ ÓÏÕÖËÉÁÓ(Á) ÊÁÉ Ï ÊÙÓÔÁÓ ËÁËÉÙÔÇÓ(Ä) ÓÔÏ ÊÏØÉÌÏ ÔÇÓ ÊÏÑÄÅËËÁÓ ÖÙÔÏ ×ñçóôïò Ìðïíçò//EUROKINISSI
ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ ÃÅÖÕÑÁÓ ÑÉÏÕ ÁÍÔÉÑÉÉÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ Ã. ÓÏÕÖËÉÁ– ÓÔÇ ÖÙÔÏ ÄÉÁÊÑÉÍÙÍÔÁÉ Ï ÃÉÙÑÃÏÓ ÓÏÕÖËÉÁÓ(Á) ÊÁÉ Ï ÊÙÓÔÁÓ ËÁËÉÙÔÇÓ(Ä) ÓÔÏ ÊÏØÉÌÏ ÔÇÓ ÊÏÑÄÅËËÁÓ ÖÙÔÏ ×ñçóôïò Ìðïíçò//EUROKINISSI

695063