ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Ετσι εγκατέλειψαν το Μεσογειακό Πάρκο στην Ηρώων Πολυτεχνείου – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ | dete

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Ετσι εγκατέλειψαν το Μεσογειακό Πάρκο στην Ηρώων Πολυτεχνείου - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Στις φωτογραφίες, διακρίνεται μέρος του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και συγκεκριμένα στο άλλοτε επιβλητικό Μεσογειακό Πάρκο της πόλης, όπου τοποθετήθηκαν γλυπτά, φυτεύτηκαν ελιές, έγιναν εκδηλώσεις συμφιλίωσης χωρών και άλλα πολλά. Και καλά έγιναν όλα αυτά. Η συνέχεια... Πολλοί Πατρινοί μάλιστα ενοχλήθηκαν και από την αισθητική του πάρκου, χαρακτηρίζοντάς το "νεκροταφείο", αλλά λίγο το κακό. Στο εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του, παραλιακό μέτωπο της πόλης, εντάσσεται και η συγκεκριμένη περιοχή ως ένας αναξιοποίητος χώρος. Αδιαφορία, αναποτελεσματικότητα, ανεπάρκεια, έλλειψη σχεδίου; Ευθύνες στον ΟΛΠΑ, στις κατά καιρούς δημοτικές αρχές; Όπως και να έχει, η αίσθηση που παραμένει είναι η ίδια. Ο φυσικός "θησαυρός" της πόλης, που σε άλλες περιπτώσεις θα αποτελούσε σημείο αναφοράς (Θεσσαλονίκη, Βόλος, παραδείγματα πολλά σε όλη τη χώρα...) στην προκειμένη περίπτωση είναι μια αλάνα και ναι. Ίσως να θυμίζει τώρα "νεκροταφείο". 

Αφημένο στην τύχη του, το τμήμα του παραλιακού μετώπου λοιπόν, από τον Ιστιοπλοϊκό της Πάτρας μέχρι και το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Μια μεγάλη έκταση όπου κατά το παρελθόν είχε δημιουργηθεί το πάρκο με τα γλυπτά αλλά και το Μεσογειακό Πάρκο, την περίοδο που η Πάτρα διεκδικούσε τους Μεσογειακούς αγώνες.

Όταν έσβησαν τα φώτα της ... Ευρώπης, τότε τα πάρκα έγιναν "φαντάσματα". Καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε για την αξιοποίησή τους, παρά μόνο όταν δέχεται έντονα παράπονα, στέλνει κάποιο συνεργείο να κόψει τα χόρτα!

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε εκατοντάδες άλλες, μελέτες αξιοποίησης έχουν γίνει. Αλλά ως συνήθως, λόγω έλλειψης χρημάτων (κατά την Ελληνική παράδοση) οι μελέτες πληρώνονται, δεν υλοποιούνται και μένουν στα συρτάρια.