ΔΕΙΤΕ: Το “μαγικό κλικ” του Πατρινού φωτογράφου που εντυπωσίασε … την ΝASA-EXEI ΓΙΝΕΙ VIRAL | dete

ΔΕΙΤΕ: Το "μαγικό κλικ" του Πατρινού φωτογράφου που εντυπωσίασε ... την ΝASA-EXEI ΓΙΝΕΙ VIRAL

Μια εκπληκτική φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο επιλέχθηκε πρόσφατα από τη NASA ως Astronomy Picture of the Day και προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η φωτογραφία είναι …Πατρινή. Στην φωτογραφία που τράβηξε ο εξαιρετικός φωτογράφος και σκηνοθέτης, ο οποίος ζει στην Πάτρα,είναι απόλυτα ευδιάκριτη η καταγραφή του Γαλαξία μας.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τι είναι αυτό που φέγγει στο βάθος της εικόνας; Μπορεί να μοιάζει σαν φάρος, όμως οι ακτίνες φωτός στον ορίζοντα στην πραγματικότητα προέρχονται από τον ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι Σούνιο. Σε πρώτο πλάνο, μάλιστα, ορισμένα από τα φώτα του ναού αντανακλούν στο Αιγαίο Πέλαγος. Παρότι πρόκειται για ένα μνημείο αφιερωμένο στη θάλασσα, στη συγκεκριμένη λήψη τα φώτα του ναού φαίνεται σα να σηματοδοτούν συγκεκριμένα σημεία του ουρανού».

Ο Αλέξανδρος Μαραγκός είναι επίσης δημιουργός ενός blog αφιερωμένου στον κινηματογράφο, ενώ στη σελίδα του στο Flickr μπορείτε να δείτε πολλές ακόμα εικόνες του. Πιο εντυπωσιακή είναι η απεικόνιση της έκλειψης του ήλιου στην Ελλάδα (20/3/15) όπως καταγράφηκε από την Πάτρα

Η φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού

Η NASA πρόσθεσε στην φωτογραφία χάρτηςτου ουρανού.

Η απεικόνιση της έκλειψης του ήλιου στην Ελλάδα (20/3/15) όπως καταγράφηκε από την Πάτρα

Ο Αλέξανδρος Μαραγκός