ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ: Οι παράδεισοι του Ιονίου σύμφωνα με τον Οργανισμό καλύτερων Ευρωπαϊκών προορισμών | dete

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ: Οι παράδεισοι του Ιονίου σύμφωνα με τον Οργανισμό καλύτερων Ευρωπαϊκών προορισμών

Για εκείνους που δεν έχουν την πολυτέλεια να ταξιδεύουν συχνά και επιθυμούν οι διακοπές τους να είναι τέλειες, αξέχαστες, παραδεισένιες. Με αυτή την εισαγωγή το EBD παρουσιάζει μια λίστα με 15 προορισμούς στην Ευρώπη, τους οποίους και παρουσιάζει ως τους πιο παραδεισένιους στη γηραιά Ήπειρο.

Ανάμεσά τους, 4 προορισμοί αφορούν στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 3 στο Ιόνιο. Η Ελλάδα  οποία αναδεικνύεται πρωταθλήτριαστα μέρη που το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από έναν συνδυασμό ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς και παράδοσης.

Τη λίστα δημοσιεύει το EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του δικτύου EDEN (Εξαιρετικοί Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) της Κομισιόν.

Πριν λίγες ημέρες, ο οργανισμός ανακοίνωσε τις δέκα ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη, εν μέσω κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν και δύο ελληνικές παραλίες.

Βρες τον παράδεισό σου στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα European Best Destinations, μιλάμε για ένα «πανέμορφο νησί με υπέροχες ορχιδέες να ανθίζουν την άνοιξη και πολλές ελιές».

Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζει κανείς είναι οι δαντελωτές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά που κάνουν το νησί του Ιουνίου έναν από τους 15 παραδεισένιους προορισμούς στην Ευρώπη και ένας από τους 4 που βρίσκονται στην Ελλάδα.

 

Η ρομαντική Άσσος στην Κεφαλλονιά

Το «ρομαντικό» όπως το χαρακτηρίζει το EBD, χωριό της Άσσου, στο νησί της Κεφαλλονιάς είναι ένας ακόμη τόπος που κανείς μπορεί να βρει τον καλοκαιρινό του παράδεισο. «Πέραν της γαλάζιας; θάλασσας, των παραλιών και της ηλιοθεραπείας, το κάστρο της Άσσου είναι ένα από τα λιγοστά κάστρα της Ελλάδας» σημειώνει η ανάρτηση.

Την Άσσο βρίσκει κανείς στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, πνιγμένη σε πεύκα και κυπαρίσσια. Το κάστρο του χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, ενώ μετά τη σύσταση του ελληνικού κράτους λειτούργησε και ως φυλακή. Φυσικά, σε αυτή την πλευρά της Κεφαλονιάς βρίσκεται και η ακαταμάχητη παραλία του Μύρτου, μια από τις πιο όμορφες γωνιές στην Ελλάδα.

Το μικρό νησάκι στη Ζάκυνθο

Το νησάκι Καμέο είναι μια μικρή ξέρα γης στο νησί της Ζακύνθου. Συνδέεται με την ξηρά με ένα υπέροχο ξύλινο γεφυράκι, που αν η τύχη τα φέρει έτσι ώστε να περπατήσεις σε αυτό, σαφέστατα σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στον παράδεισο.

«Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και ήλιο» σημειώνει το δημοσίευμα που προσθέτει πως αποτελεί μέρος που επιλέγουν οι μελλόνυμφοι για τους γάμους τους.
Στην Ελλάδα το γνωρίζουμε ως Άγιο Σώστη. Μόλις 2 χιλιόμετρα από τη κέντρο του Λαγανά όπου αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Η περιοχή είναι παραθαλάσσια και βρίκσεται εντός του κόλπου του Λαγανά.