ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη του Νίκου Οικονομόπουλου στο περιοδικό Image | dete

ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη του Νίκου Οικονομόπουλου στο περιοδικό Image

 

της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγο πριν «φύγει» αυτός ο χρόνος, ο… δικός μας Νίκος Οικονομόπουλοςεπικοινωνεί μέσω του Image με την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τον τόπου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και που ούτε μια στιγμή δεν ξέχασε. Οι σχέσεις του με την Πάτρα και την Κ. Αχαΐα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα στενές.

Και όταν λέμε οι «σχέσεις» του, εννοούμε με τους ανθρώπους. Ο Νίκος παραμένει ίδιος σε όλα του!

Η μεγάλη καλλιτεχνική του επιτυχία δεν έχει αλλοιώσει ούτε στο ελάχιστο τον άνθρωπο Νίκο.

Όπως άλλωστε λέει και ο ίδιος στη συνέντευξή του: «Εγώ δεν άλλαξα καθόλου»!

Ίσως και γι’ αυτή του την αυθεντικότητα, πέρα από την ξεχωριστή φωνή και παρουσία του, είναι τόσο αγαπητός από όλους …

 

Η αρχή…

Το ξεκίνημά του είναι γνωστό. Ξεχώρισε αμέσως στο πανελλήνιο μέσα από τη συμμετοχή του στο talentshow του Alpha, «DreamShow». Απέδειξε στον κόσμο και την κριτική επιτροπή ότι άξιζε να κατακτήσει την πρώτη θέση, τον Δεκέμβριο του 2006. Η λαμπρή του πορεία μετράήδησχεδόν μια δεκαετία και με τη βεβαιότητα ότι «θα είναι εδώ» για πάραπολλά χρόνια ακόμα!

 

Οι συνεργασίες…

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας Γιάννη Πάριο, Σταμάτη Γονίδη, Γιάννη Πλούταρχο, Βασίλη Καρρά, , Πέγκυ Ζήνα,  Δέσποινα Βανδή, Έλλη Κοκκίνου κ.α.Για τον χειμώνα 2015 – 2016, Ο Νίκος Οικονομόπουλος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Fever ,μαζί του ο Χρήστος Χολίδης και η Ήβη Αδάμου.

 

Τα τραγούδια…

Όλα γίνονται επιτυχίες και οι δίσκοι του πλατινένιοι. Κοίτα να μαθαίνεις, Δεν είσαι εντάξει. Έγκλημα καρδιάς, Αυτό το αστέρι,  Όλα για σένα, Άκουσα,Είσαι όλες εκείνες μαζί ,Κατάθεση ψυχής,Τι θα κάνω με σένα, Μου ‘πε μια ψυχή, Δώρο για σένα,Δεν είμαι κανενός , Με πειράζει ,Ποια ζωή να ζήσω, Που θα με πας, Ψάξε με,Εξαρτημένος , Εννοείται,  Μελαγχολία μου , Εγώ ο δυνατός, Ώρα να πηγαίνω , Μη φύγεις τώρα, Εξαιτίας σου ,Για χίλιουςλόγους. Μετά το πλατινένιο CD «Για Χίλιους Λόγους» ο Νίκος Οικονομόπουλος ανταμείβει το κοινό για την αγάπη του με άλλον έναν άψογο δίσκο: «Ένα Μικρόφωνο Κι Εγώ»! Έχεικυκλοφορήσει εδώ και λίγεςημέρεςαπό τη Minos EMI και έγινε ανάρπαστο.

Ήδη το  «Αν Πονάς» έχειγίνειτεράστιαεπιτυχίαενώ το video στο επίσημο κανάλι του Νίκου Οικονομόπουλου στο Vevo καταγράφει μέχρι στιγμής πάνω από 6 εκατομμύρια χτυπήματα!

 

 

Νίκο, σε καλωσορίζουμε στο image , μάλλον είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνεις σε έντυπο της Πάτρας και χρόνια μετά την μεγάλη σου επιτυχία. Το πόσο αγαπητός είσαι στη γενέτειρα σου είναι κάτι αναμφισβήτητο. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Νιώθωοικεία,νιώθω όπως παλιά. Όπωςερχόμουνπαλιά από την Αχαγιά στην Πάτρα,έτσι και τώρα. Δεν υπάρχεικάποιαδιαφορά. Ξέρεις,εγώ δεν άλλαξα! Κάποιοιάλλοιίσωςαλλάζουν συμπεριφορά απέναντι μου,είτεκαλή,είτεκακή. Πάντως δεν έχωπαράπονο. Ειδικά στην Πάτρα και από εκεί που είμαι ο κόσμος με αγαπά παρά πολύ.

 

Έχεις τους ίδιουςφίλους με παλιά;

Ναι. Συνήθωςτέτοιεςμέρεςμιλώ με τους συμμαθητές μου. Ετοιμάζουμε μάλιστακαι μια συνάντηση, ένα reunion. Θα βρεθούμε όλοιμαζίστην Αχαγιά για να τα πούμεαπό κοντά. Εκεί που πηγαίναμεσχολείο, στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

 

 

Γεννήθηκες και μεγάλωσες  λοιπόν εδώ. Περιέγραψε μου την ζωή σου στα πρώτα χρόνια της…

Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Κ. Αχαΐα. Ήταν ο παππούς και η γιαγιάεκεί. Αλλάέφυγα πολύ μικρός, από τα 17 μου. Δηλαδή 17 χρόνιαέζησα εδώ. Μετάτραγουδούσα σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα ζω τα τελευταίαδέκαχρόνια.

 

Ο λόγος που έφυγεςήταν η συμμετοχή σου στο Dream Show ;

Όχι. Ολόγοςήταν το τραγούδι.Έφυγα 17 ετών. Στο DreamShowπήγα στα 23 μου.

 

Το DreamShowήταν ένα πολύ επιτυχημένοreality. Δυστυχώςβλέπουμε ότι πλέον τα reality δεν έχουν την ίδιαδυναμική και απήχηση στον κόσμο. Τι φταίει;

Υπάρχουνβέβαιαακόμα αλλά όντως δεν έχουν την ιδίααπήχηση. Ίσωςγιατίτότεσυμμετείχαν με ελληνικάτραγούδια κατά 90%.

 

Στην Αθήνα πια, και μετά την ανάδειξη σου από το DreamShow, πόσο εύκολο ήταν το ξεκίνημα;Το πρώτο βήμα;

Εύκολο δεν είναι τίποτα. Δουλεύειςπολύ,όποιαδουλειά και αν επιλέξεις. Για να πετύχειςθέλεισκληρήδουλειά. Δεν είναι τίποταεύκολο. Άντεπήρες ένα μικρόφωνο και τραγούδησεςή είπες ένα ωραίοτραγούδι και κάτιέγινε;Όχι , όχι! Έχει πολύ άγχος,πολλήπίεση, πολλήπροσοχή σε πολλάπράγματα.

 

Υπήρξανκάποιοιάνθρωποι, πιο παλιοί από τον χώρο του τραγουδιού, που σε βοήθησαν;

Ότι κερδίζεις , το κερδίζειςπιστεύωμόνος σου. Με τις δυνατότητές σου. Με τη σκληρήδουλειά σου. Δεν πρόκειταιποτέ μα ποτέκανένας να σε πάρει και να σε βάλει στη θέση που θες εσύ να είσαι. Για να φτάσειςεκεί που εσύ θες, που έχειςπιστέψει ότι θα φτάσειςπρέπει να το κάνειςμόνος σου. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Στα δικά σου ταποδαράκια και τα χεράκια, αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα, αν  υπήρξαν και άνθρωποι που γνώρισα στην πορεία μου μέχριτώρα,οι οποίοιέχουν πει καλέςκουβέντεςκαι με έχουναγαπήσει σαν άνθρωπο ή σαν τραγουδιστή, αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Θα ήθελες να ξεχωρίσειςκάποιον;

Όχι , δεν θέλω να ξεχωρίσωκάποιονσυγκεκριμένα. Έχωσυνεργαστεί με παράπολλούςκαλλιτέχνες και ευχαριστώ τον καθέναξεχωριστά. Είτε είναι μεγάλος,είτεμικρός.

 

Το πρώτο τραγούδι "Κοίτα να μαθαίνεις..." ! Με αυτό αγαπήθηκες και το έκανες  να γίνει μότο στα στόματα όλων. Πες μου το πρώτα πράγμα που έκανες ή ένιωσες…

Τι να σου πω ! Χαιρόμουντόσο πολύ όταν το τραγουδούσα με τον κόσμο στο μαγαζί. Μεγάληχαρά. Πάντα όταν κάνειςκάτικαινούργιο είναι μεγάληχαρά, όταν έχειτέτοιαεπιτυχία και το αγαπάει ο κόσμος.

 

Είσαι ένα λαϊκό είδωλο 30 ετών. Αλήθεια, έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να νιώθει έπαρση;

Όχι, ποτέ. Είμαιαπόλυτος σε αυτό που σου λέω. Έτσιήμουν,έτσιείμαι και έτσι θα είμαιπάντα. Δεν πρόκειται να αλλάξειποτέ αυτό.

 

Απασχολείς συχνά τα Media με δηλώσεις σου που παραπέμπουν σε έναν «άντρα παλιάς κοπής». Προσωπικά ο Νίκος Οικονομόπουλος πότε πιστεύει ότι μια γυναίκα αξίζει την  "Κατάθεση Ψυχής" ;

Όταν την αξίζει (γέλια)! Ο καθέναςαναζητά μια γυναίκα για τα δικά του θέλω, για τα δικά του πιστεύω. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, δεν ήμαστεόλοιίδιοι . Εγώθέλω έναν άνθρωπο στη ζωή μου, την δεδομένηστιγμή που θα τον θέλω , να μπορούν να συμβαδίζουνπάνω από όλα οι απόψεις μας για τη ζωή, οι σκέψεις μας.Τώρα με πιάνεις εξ απροόπτουγιατί αυτή τη στιγμή δεν έχωσχέση και δεν μπορώ να σκεφτώκάτισυγκεκριμένο. Όταν θα γνωρίσω τον άνθρωπο που θα είμαικαλάμαζί του, θα μείνωμαζί του.

 

Τι σχέση έχεις με τη θρησκεία; Πιστεύεις στο Θεό;

Παρά πολύ.

 

Με την οικογένεια; Ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις; Έχω μάλιστα διαβάσει πως έχειςδηλώσει ότι θες τρίαπαιδιά. Έτσι είναι;

Ποιος άνθρωπος δεν θέλει να κάνειοικογένεια;Φυσικά και το θέλω πάρα πολύ!

 

 

Όλο αυτό που ακούμε τελευταία γύρω από το σύμφωνο συμβίωσης, με την οικογένεια να μπαίνει σε πιο ελευθέρους- μοντέρνους τρόπους, τι αίσθηση σου δημιουργεί εσένα;

Παρασκευή μου δεν πρόκειταιέναςάνθρωπος να αλλάξει τον κόσμο. Ούτεθέλω να το κάνω , ούτεμπορώ. Εγώ θα κάνω αυτό που θέλω για τον δικό μου εαυτό . Το τι κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα.

 

 

Διαπιστώνειςαλλαγές στον τρόπο που επιλέγει ο κόσμος να διασκεδάσει , λόγωκρίσης;

Μα δεν χρειάζεται να το διαπιστώσειςμόνο από τις ώρες που διασκεδάζει ο κόσμος. Όλη η καθημερινότηταέχειεπηρεαστεί. Και εμείς που κάνουμεαυτό το έργοέχουμεεπηρεαστεί από τον κόσμο και την άσχημηψυχολογίαλόγωκρίσης. Όλα είναι μια αλυσίδα.

 

Νίκο,πιστεύεις ότι υπάρχεικάτι που θα έπρεπε να είχαμεκάνει σαν λαός για όλη αυτή τη κατάσταση και δεν το έχουμεκάνει ;

Δεν μπορώ να σου πω ένα πράγμα,γιατί είναι τόσαπολλά που θέλειπολλήκουβέντα…

 

Έχεις πει σε τηλεοπτικήσυνέντευξη ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχειλαϊκόςτραγουδιστής. Το πιστεύειςακόμα;

Ναι. Αν συνεχίσουνέτσι τα νέαπαιδιά, να μην τραγουδούνλαϊκάτραγούδια,εσύ τι πιστεύεις; Θα υπάρχειλαϊκόςτραγουδιστήςστο μέλλον;

 

Η συμβουλή σου στα νέα παιδιά που διαθέτουν ταλέντο στο λαϊκό είναι να μην στρέφονται σε άλλαειδήπροκειμένου να έχουν πιο γρήγορηαναγνώριση;

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το τι θες να κάνεις στη ζωή σου εξαρτάταιμόνο από εσένα. Αν εσύ θες να είσαιλαϊκόςτραγουδιστής και έρθουνπέντεάνθρωποι και σου πουν, «όχι, θα πεις αυτό το τραγούδι που είναι ξένο» ή «που είναι  ποπ» ενώ δεν σου ταιριάζει, για να κάνειςεπιτυχία, τότε, είναι αποδεδειγμένο και σίγουρο ότι δεν θα κάνειςτίποτα. Γιατί απλά δεν κάνεις αυτό που πραγματικά θες.Για να πετύχεις και να φθάσεις τους στόχους σου πρέπει να κάνεις αυτό που πιστεύεις και μπορείς να κάνειςκαλά. Όχι αυτό που σου φέρνουνάλλοι.

 

Μου είπες ότι στην Κ. Αχαΐα πηγαίνεις και έχειςπολλούς και καλούςφίλους. Αν σου ζητούσαέτσι να φέρεις στο μυαλό σου δυο - τρεις εικόνες από τη ζωή σου εκεί ,ποιες θα ήταν;

Το σχολείο,όταν ήμαστανμικροί. Το δημοτικό και ιδιαίτερα το γυμνάσιο. Ήταν πολύ ωραία τα χρόνιατότε. Αγνά, ανέμελα και κατ’ αρχάς δεν υπήρχανκινητά (για εμάς τα παιδιά) ούτε φυσικά ίντερνετ.Ακόμα και τις ώρες που δεν είχαμεμαθήματα,πηγαίναμε στο σχολείο και παίζαμε. Ωραίαχρόνια! Το μόνοκακό είναι ότι ο μεγάλοςσεισμόςήταν ο λόγος που κατέρρευσε το δημοτικόσχολείο που πήγαινα και το γυμνάσιο. Πολλέςφορές που πηγαίνω και θέλω να δω, δυστυχώςδεν υπάρχειτίποτα πια. Έχουνφτιαχτεί στη θέση τους καινούργιακτήρια. Αυτό με στεναχωρεί, θα ήθελα πολύ να πάω στη τάξη μου και να κάτσω στο θρανίο, να θυμηθώεκείνα τα χρόνια. Κρίμα!  Απ’ την άλλη όμως, οι άνθρωποιείναι εκείνοι που μαςκρατούνπιο δεμένους με εκείνα τα χρόνια !

 

Ποια, αλήθεια, ήταν τα χειρότερα και ποια τα καλύτεραΧριστούγενναγια σένα;

Εγώθυμάμαι τον εαυτό μου από τα δεκαεπτά μου να τραγουδώ τα Χριστούγεννα! Αν με ρωτήσεις για πιο μικρήηλικία, μου άρεσε πολύ όλο αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων. Είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Αλλά έχωπολλάχρόνια να κάνωοικογενειακάΧριστούγεννα. Είμαιπάντα σε μαγαζί. Και φέτος θα δουλεύω. Δεν πειράζειόμως, και έτσι με αγάπη τα περνάω. Με την επαφή με τον κόσμο!

 

Τι εύχεσαι για τους Αχαιούς και τους Πατρινούς…

Καλέςγιορτές σε όλοτον κόσμο. Να έχουνυγεία πρώτα απ\ όλα. Οι πατριώτες μου να είναι καλά, να σκέπτονταιθετικά. Καιεύχομαι να μηνχάσεικανείς άλλος άνθρωπος τη δουλειά του. Και σε εσάςπροσωπικάεύχομαι να έχετεπάνταεπιτυχίες, να σας πηγαίνουν όλα δεξιά και να είστεκαλοίάνθρωποι!

 

Για τον εαυτό σου τι εύχεσαι

Υγεία, Υγεία μόνο!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ:

image_004 01 image_004 08-09 image_004 10-11