ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Το κουδούνι ξαναχτύπησε μετά ……. από τριάντα έξι χρόνια, στο προαύλιο του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου, για τους απόφοιτους του 1981! | dete

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Το κουδούνι ξαναχτύπησε μετά ……. από τριάντα έξι χρόνια, στο προαύλιο του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου, για τους απόφοιτους του 1981!

Αλήθεια, πόσες θύμησες και πόσες χαρές μπορούν να χωρέσουν σ΄ ένα πρωινό και ποια να πρωτοβγεί από το χρονοντούλαπο, μιας τόσο πολύτιμης μακρινής ζωής;

Πόσες αναμνήσεις, καλές ή λιγότερο καλές, μπορούν να ξαναζωντανέψουν σε μια συνάντηση;

Το προηγούμενο Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στις 10.30 το πρωί, οι απόφοιτοι του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου, της τάξης του 1981, γύρισαν το χρόνο πίσω και συναντήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου μας !!!

Η αυλή γέμισε με φωνές, γέλια και σχόλια... Η λέξη «θυμάσαι» ακουγόταν σε όλες τις παρέες. Τι κι αν η όψη άλλαξε, το βλέμμα, το μυαλό και η καρδιά, παρέμειναν ίδια... όπως τότε, στα ανέμελα χρόνια της εφηβείας!!!

Αγκαλιές, φιλιά και πολλή συγκίνηση και σ΄ αυτήν τη συνάντηση. (Είχε προηγηθεί βραδιά επανασύνδεσης, πριν από ένα μήνα).

Τι κι αν πέρασαν 36 ολόκληρα χρόνια, εμείς νιώσαμε όπως τότε, ξανά παιδιά!

Ακούσαν το κουδούνι να ξαναχτυπά, μετά από τόσα χρόνια, έκαναν προσευχή όπως τότε, ενώ ένοιωσαν μεγάλη συγκίνηση, όταν ο συμμαθητής μας π. Κωνσταντίνος Γουρδούπης (εφημέριος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών), τέλεσε Ιερό Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των καθηγητών και συμμαθητών τους, που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Μιλησαν, γέλασαν και χάρηκαν τόσο, μα τόσο πολύ!!! Έστειλαν τις ευχές τους και την θετική μας ενέργεια, ακόμα και σ αυτούς, που δεν είναι πια κοντά τους καθηγητές και συμμαθητές. Και δηλώνουν σίγουροι πως την εισέπραξαν...

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν πολύ, τους αγαπημένους τους καθηγητές, που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά , Νίκο Καμπισόπουλο (Λυκειάρχης), Βασίλη Αθανασόπουλο , Βασίλη Γρηγορόπουλο, Κατερίνα Κουμπουρλή, , Γεράσιμο Παγουλάτο, Αλέκο Παπαχατζή και Χρήστο Παπανικολάου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στον νυν διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Πατρών, Αλέξανδρο Μάντικα, για την αμέριστη βοήθεια που μας παρείχε, η οποία ήταν και καθοριστική για την επιτυχία των συναντήσεών μας.

Έδωσαν υπόσχεση, πως θα ξαναβρεθούν σύντομα και θα την κρατήσουν....

Ήδη προγραμμάτισαν μια «εκδήλωση-έκπληξη», που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αλλά και μια …… μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι, στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου !!!!

Απόφοιτοι 1981-ΤΕΛ Πατρών

(από αριστερά) Αλέξανδρος Μάντικας (νυν διευθυντής του σχολείου) και οι καθηγητές του ΤΕΛ (1981), Χρήστος Παπανικολάου, Βασίλης Αθανασόπουλος, Κατερίνα Κουμπουρλή

από αριστερά) Νίκος Καμπισόπουλος (Λυκειάρχης), π. Κωνσταντίνος Γουρδούπης και ο καθηγητής Βασίλης Γρηγορόπουλος.

Μαρία Σταυροπούλου, Μαρία Τσιούνη, Σωτήρης Βουτσινάς, Νίκη και Γιάννης Διδάχος

Άγγελος Σώρρας, Δημήτρης Ανδριακόπουλος και Θεοχάρης Ηλίας

Κώστας Ξούρας με τους καθηγητές Κατερίνα Κουμπουρλή και Γεράσιμο Παγουλάτο

Κώστας Μακρής και Κατερίνα Κουμπουρλή

Κώστας Λάππας, Χρήστος Μάλλιος και Βασίλης Λιόπετας.

«Δες εδώ …. θυμάσαι; » π. Κωνσταντίνος Γουρδούπης, Τάκης Βασιλόπουλος και Βίκυ Σταυροπούλου

*(Οι φωτογραφίες είναι των συμμαθητών Χρήστου Διαμαντόπουλου και Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου).