Δήμος Πύργου: Χρυσαυγίτης δημοτικός σύμβουλος προκαλεί – Μιλά για «Δική παρωδία»

16.10.2020 / 7:01
pyrgos_dimow

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, με αφορμή το αίτημα του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστου Γιάνναρου, να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι της «Ελληνικής Αυγής» από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις επιτροπές του.

Από την πλευρά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Ν.Κυριαζή, επισημάνθηκε πως δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία από τη νομοθεσία και των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο «θεσμικής αυτοσυγκράτησης παρέλκει η λήψη τέτοιας απόφασης» και πρότεινε να συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση.

Ωστόσο, πριν από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής», Ανδρέας Δημητρόπουλος, διένειμε ένα κείμενο στο Σώμα, στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «απόφαση παρωδία» στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Στάθη Καννή, ο οποίος το χαρακτήρισε «ρυπαρό, επονείδιστο και ποταπό, καθώς προσβάλλει την Ελληνική ΔΙκαιοσύνη και τη Δημοκρατία». Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει αποπομπή εκπροσώπων παράταξης, όπως αναφέρει το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, και ακολούθησε ολιγόλεπτη ένταση με τον κ. Κυριαζή, ενώ στη συνέχεια ο κ. Δημητρόπουλος επιτέθηκε λεκτικά επί προσωπικού στον κ. Καννή.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να προηγηθεί νομοθετική παρέμβαση σε εθνικό επίπεδο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να συζητηθεί και να ληφθεί τέτοιου είδους απόφαση. «Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τα όργανα που παράγουν νόμους ούτε να στοχοποιήσουμε άτομα», σχολίασε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος-Έργο Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας, καταδίκασε επίσης το συγκεκριμένο κείμενο και ζήτησε την απόσυρσή του, έχοντας σύντομη αλλά έντονη  λογομαχία με τον κ. Δημητρόπουλο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Μπροστά», Γιώργος Ανδριόλας, ανέφερε ότι δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την αποπομπή συμβούλου η παράταξης λόγω καταδίκης πολιτικού κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο εξέφρασε και αυτός την απόλυτη διαφωνία του με το περιεχόμενο του επίμαχου κειμένου. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του ότι ο κ. Δημητρόπουλος υπερψηφίζει τις προτάσεις της πλειοψηφίας προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος τον αποκάλεσε συκοφάντη, απαντώντας ότι το αντίθετο ισχύει, επικαλούμενος την ψηφοφορία για τη φιλοξενία μεταναστών στο παλαιό νοσοκομείο, με συνέπεια να ακολουθησει ανταλλαγή επιθετικών προσδιορισμών σε έντονο ύφος.

Εν τέλει, μετά την τοποθέτηση του κ. Αργυρόπουλου ότι καταδικάζει το κείμενο και την προτροπή του προς τον κ. Δημητρόπουλο, ο τελευταίος δήλωσε ότι το αποσύρει.

πηγή: proini.news

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα