Δήμος Πύργου: Άμεσες ενέργειες κάλυψης όλων των σχολικών μονάδων με καθαρίστριες – Διενέργεια απολυμάνσεων

29.09.2020 / 12:58
papadimitriougiannisantidimarxospyrgou

Συνεχείς και άμεσες είναι οι ενέργειες του Δήμου Πύργου σε ότι αφορά την κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με καθαρίστριες. 

  Κινούμενος μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο και τους όποιους περιορισμούς που έχουν τεθεί από το υπουργείο (αφού στην πραγματικότητα ο μικρός αριθμός των επιτρεπόμενων προσλήψεων δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των απαραίτητων αναγκών) ο Δήμος κινείται στη λογική του “πρέπει να δίνουμε λύσεις και μπορούμε να δίνουμε λύσεις”.

 Όπως ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θεμάτων Παιδείας, Γιάννης Παπαδημητρίου:  «Αφενός πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προβλέψεις των ΠΝΠ για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, αφετέρου υπάρχει έλλειψη στην κάλυψη όλων, χωρίς γι’ αυτό να ευθύνεται ο Δήμος αφού υπάρχει καθορισμένο ένα συγκεκριμένο πλαίσιο γύρω από τις προσλήψεις, τον αριθμό τους, κ.τ.λ.»

 Εμείς συναισθανόμενοι το σημαντικό αυτό θέμα, αναφορικά με την υγιεινή των χώρων όλων των σχολικών μονάδων, γνωρίζουμε πως απαιτούνται καθαρισμοί και απολυμάνσεις. 

  Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, άμεσα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Παιδείας και Οικονομικών θα προβεί, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, στην επιμήκυνση ωραρίου σε όσες σχολικές καθαρίστριες.  Αυτό είναι εφικτό, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων.

Εκτός των άλλων, με τη δυνατότητα που μας δίνει ο Ν. 3584/2007 – άρθρο 206, θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη δέκα σχολικών καθαριστριών για δυο μήνες, προκειμένου να καλυφθούν κατεπείγουσες εποχικές ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων”.

  Στο μεταξύ, αυτές τις μέρες, και συγκεκριμένα επί διήμερο το Σάββατο και την Κυριακή, συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις (όπως πάντα με πιστοποιημένα σχετικά υλικά) σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Πύργου. Οι απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη συνδρομή και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προκειμένου, τόσο οι μαθητές όσο κι οι εκπαιδευτικοί να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς οι απολυμάνσεις αυτές να είναι “πανάκεια” αλλά με τη δική τους χρησιμότητα στο πλαίσιο της καταστολής του Covid-19 και της ευρύτερης έννοιας καθαριότητας των χώρων αυτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα