Δήμος Πατρέων: Κανείς χωρίς μάσκα στις λαϊκές

01.09.2020 / 8:46
7

“Ο Δήμος Πατρέων, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του, όπως έκανε από το πρώτο διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας, για να μην έχουμε διασπορά του κορωνοϊού μέσω των λαϊκών αγορών, απευθύνει έκκληση προς επαγγελματίες και καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19” αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

“Η Δημοτική Αρχή έχει πάρει σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή. Σήμερα δε , που η κατάσταση είναι επίσης κρίσιμη από την Αντιδημαρχία  Διοίκησης  και Οικονομικών, τονίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των πάγκων των επαγγελματιών με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο δηλαδή από κάθε είδους αντικείμενα, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους  καταναλωτές.

Παρακαλούμε, τόσο το προσωπικό των πωλητών, όσο και τους καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτών.

ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ !!!!!!

Η συμβολή του καθενός έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που είναι:

-Η προστασία της υγείας των πολιτών και  επαγγελματιών

-Η συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Λόγω της μη εφαρμογής των μέτρων έχει ήδη ανασταλεί  η λειτουργία των λαϊκών  αγορών τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας , ενώ  το Υπουργείο  Ανάπτυξης  κατευθύνεται  σε επιβολή υψηλών προστίμων καθώς και προσωρινής  αφαίρεσης  άδειας επαγγελματιών.

Απευθύνουμε επίσης έκκληση σε καταναλωτικό κοινό και παραγωγούς – πωλητές:

-Να προσέχετε τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο.

-Προστατεύστε την υγεία σας καθώς και των επαγγελματιών πίσω από τον κάθε πάγκο που μας παρέχουν τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές.

-Η παραμονή σε κάθε πάγκο να είναι η ελάχιστη δυνατή. Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά ή βιομηχανικά προϊόντα και άμεσα αποχωρούμε.

Παράλληλα καλούμε για μια ακόμα φορά τον Πατραϊκό λαό σε όλες τις αναγκαίες δραστηριότητές του να εφαρμόζει αυτή την κρίσιμη τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα