Δήμος Πατρέων – Περίπου 240.000 ευρώ κόστισε το φετινό Καρναβάλι | dete

Δήμος Πατρέων - Περίπου 240.000 ευρώ κόστισε το φετινό Καρναβάλι

Ένα ακόμα Καρναβάλι της Πάτρας, το κορυφαίο της Ελλάδας, ανήκει πλέον στην ιστορία. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου:"Χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες απόλαυσαν ένα από τα καλύτερα Καρναβάλια των τελευταίων χρόνων, διαψεύδοντας τις ζοφερές προβλέψεις διαφόρων Κασσανδρών".

Μάλιστα συνεχίζει θυμίζοντας ορισμένα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

"Καταρχάς είναι γνωστό στον Πατραϊκό λαό ότι παραλάβαμε ένα Οργανισμό με χρέη. Με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου έγινε κατορθωτό, ένα σχετικά μεγάλο μέρος των οφειλών αυτών να ενταχθεί σε σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και αφορούσε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι οφειλές ανέρχονται σε ύψος περίπου ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, είναι προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις της πόλης και δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Πρόκειται για εξόφληση οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, που η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε προς όφελος των επαγγελματιών και του λαού της Πάτρας.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, τον Ιούνιο του 2015 έγινε λογιστικός έλεγχος των τριών τελευταίων ετών, από ορκωτούς λογιστές, παραγραφή χρεών και μπήκε το ταμείο σε μια σειρά. Χρειάστηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό του Δήμου (δηλαδή τα λεφτά του Πατραϊκού λαού) στην Κοινωφελή Επιχείρηση “Καρναβάλι Πάτρας” ύψους 500.000 ευρώ, ώστε να γίνει δυνατή η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού.

Το Καρναβάλι του 2015 στοίχισε περίπου 310.000 ευρώ, 100.000 ευρώ λιγότερα από το Καρναβάλι του 2014. Για το 2016 στοίχισε περίπου 240.000 ευρώ ενώ για το 2017 εκτιμάμε ότι θα κυμανθεί περίπου στο ίδιο ύψος. Στα κόστη αυτά συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκδηλώσεις και η κατασκευή αρμάτων. Θα δημοσιοποιήσουμε, όπως κάθε χρόνο, τα οικονομικά στοιχεία και τον απολογισμό στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Πατρινό Καρναβάλι έστειλε το δικό του μήνυμα, κόντρα στη ζοφερή πραγματικότητα, την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Το μήνυμα της δημιουργικής συμμετοχής, της διεκδίκησης καλύτερης ζωής. Θέλουμε το Καρναβάλι μας να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή του, χωρίς εμπορευματοποίηση, υποκουλτούρα και ουσίες. Η Δημοτική Αρχή, παρά τη συνεχιζόμενη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, στηρίζει αναπτύσσει και ανανεώνει το Καρναβάλι".