Δήμος Ήλιδας: Κλειστές οι κοινωνικές δομές – Καταγγελία κατά ΜΚΟ από το δήμο | dete

Δήμος Ήλιδας: Κλειστές οι κοινωνικές δομές - Καταγγελία κατά ΜΚΟ από το δήμο

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται σε κοινωνικές δομές του δήμου Ήλιδας καθώς εν μέσω πανδημίας, τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, παραμένουν ανενεργά από τη ΜΚΟ που τα είχε αναλάβει

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Πρόνοιας Αβραάμ Μπούρας κατήγγειλε την συγκεκριμένη ΜΚΟ την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία, που ερευνά την υπόθεση. Όπως έκανε γνωστό, η δομή παραμένει κλειστή ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι σε άδεια. «Εμφανίστηκε μία υπάλληλος σήμερα, αύριο θα έρθει κι άλλη μία, υπολειτουργεί, αλλά και που πάνε οι υπάλληλοι, τι να κάνουν αφού τα ράφια δεν έχουν τίποτα; Δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα, ούτε φάρμακα» τόνισε ο κ. Μπούρας.

Η σύμβαση με την ΜΚΟ που εδρεύει στην Πάτρα, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπεγράφη το 2017 με τριετή ισχύ και λήγει τέλος Απριλίου. Προϋπολογισμός του έργου ήταν 308.159,12 ευρώ, με τις τρεις δόσεις που προβλέπονταν να έχουν καταβληθεί κανονικά σύμφωνα με την ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός της παύσης από την πλευρά της ΜΚΟ πριν ακόμη λήξει η σύμβαση.

Για την κάλυψη πλέον των αναγκών που προκύπτουν, ο Δήμος Ήλιδας έχει αναλάβει αυτά, για τα οποία έχει ήδη πληρωθεί η ΜΚΟ.

Ο κ. Μπούρας τόνισε μάλιστα ότι «... δίνουμε κάποιες μερίδες συσσιτίου και κάποια τρόφιμα, ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους δημότες μας. Ο Δήμος το πήρε επάνω του» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας, προσθέτοντας επίσης ότι «... εμείς έχουμε ζητήσει από την Περιφερειακή Αρχή να μην ανανεώσει τη σύμβαση με τη ΜΚΟ και να δώσει το πρόγραμμα στον Δήμο. Μπροστά στην κρίση μόνο το κράτος και οι Δήμοι βγαίνουν μπροστά, όλοι οι άλλοι χάνονται…».