Δήμητρα Βασιλοπούλου: «Μού αρέσει να περιποιούμαι και να φροντίζω τόσο εμένα όσο και τους άλλους» | dete

Δήμητρα Βασιλοπούλου: «Μού αρέσει να περιποιούμαι και να φροντίζω τόσο εμένα όσο και τους άλλους»

Της Βίκυς Μαυρομάτη

Η Δήμητρα Βασιλοπούλου λάτρεψε από πολύ νωρίς την «τέχνη», όπως η ίδια την αποκαλεί, της αισθητικής και κυρίως του μακιγιάζ. Αντιλαμβανόμενη, λοιπόν, πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι αυτό που αγαπά να ασχοληθεί, αποφάσισε να αναπτύξει τα ταλέντα της, χωρίς να αφήνει τίποτα αρνητικό να την επηρεάσει.
Εν μέσω της πανδημίας, λοιπόν, η Δήμητρα μας παρουσιάζει τη δουλειά της, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει πλέον, καθώς και το βαθμό στον οποίο πλήττεται ο χώρος της.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της αισθητικής;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον χώρο της αισθητικής γιατί αγαπάω τον εαυτό μου και μου αρέσει να περιποιούμαι και να φροντίζω τόσο εμένα όσο και τους άλλους. Αγαπάω πολύ τις γυναίκες και θέλω να τις βλέπω προσεγμένες, καλοφτιαγμένες και περιποιημένες.

Ποιο κομμάτι της αισθητικής σου αρέσει περισσότερο;

Μου αρέσει πολύ το μακιγιάζ. Λατρεύω, μπορώ να πω, αυτή τη δουλειά, γιατί είναι τέχνη. Το πρόσωπο του μοντέλου μου στα χέρια μου λειτουργεί σαν καμβάς και εγώ είμαι υπεύθυνη να βάλω στη σωστή σειρά τα κόκαλα του προσώπου αυτού, ετσι, ώστε να το μετατρέψω σε ιδανικό και τέλειο.

Στις μέρες μας βλέπουμε όλο και περισσότερα κορίτσια να ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει, λοιπόν, αρκετός ανταγωνισμός; Και πώς σε επηρεάζει αυτό;

Φυσικά και υπάρχει ανταγωνισμός, και μάλιστα πολύ μεγάλος. Αυτό δεν μπορώ να πω ότι με επηρεάζει αρνητικά στη δουλειά μου. Το αντίθετο, μάλιστα. Με κάνει να προσπαθώ και να θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερη.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουμε τη μεγάλη απειλή της πανδημίας. Κατά πόσο έχει πλήξει αυτό τον τομέα σου και ποια είναι τα μέτρα που παίρνεις;

Όλους μας έχει πλήξει αυτό, πόσο μάλλον τον τομέα μου που έχει να κάνει με την φροντίδα ενός προσώπου. Γι’ αυτό έχω μεριμνήσει και φοράω τα γάντια μου και τη μάσκα μου, έτσι ώστε να μην έρχομαι σε άμεση επαφή με το μοντέλο μου. Φυσικά, επίσης, αποστειρώνω, καλά, τα προϊόντα μου. Από τη βαλίτσα μου δεν λείπει ποτέ το οινόπνευμα και το αντισηπτικό.

Θα ήθελες να αναπτύξεις τις ικανότητες σου πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος μακιγιάζ;

Θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ με το body painting. Θα ήθελα να μακιγιάρω ένα μοντέλο από την αρχή έως το τέλος. Να μην επικεντρώνομαι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε ολόκληρο το σώμα.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Κάποια στιγμή θέλω να ανοίξω το δικό μου ινστιτούτο όπου θα παρέχω στις γυναίκες όλη την φροντίδα και την περιποίηση που τούς αξίζει.

Πες μας το δικό σου «μυστικό ομορφιάς»…

Φροντίζω πολύ το πρόσωπο μου. Δεν ξεχνώ ποτέ την ενυδατική και το αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι. Όμως, δεν παραλείπω να κάνω τις μάσκες μου και τους καθαρισμούς μου. Έτσι, λοιπόν, μια φορά την εβδομάδα, ίσως και δύο, εκτός από τα παραπάνω που είπα, θα κάνω μια απλή, αλλά αποτελεσματική μάσκα που αποτελείται από γάλα αμυγδάλου και μέλι, όπου θα μού δώσει ένα λείο και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στο πρόσωπό μου. Αυτό είναι το δικό μου «μυστικό ομορφιάς!»