Δάσκαλος πέθανε από ανακοπή εν ώρα μαθήματος | dete

Δάσκαλος πέθανε από ανακοπή εν ώρα μαθήματος

Την ζωή του έχασε ένας 53χρονος δάσκαλος στη Θεσσαλονίκη την ώρα της παράδοσης του μαθήματος.

Το ατυχές συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο 31ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Ο δάσκαλος ένιωσε αδιαθεσία κατά την διάρκεια του μαθήματος, ενώ οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί απομάκρυναν τους μαθητές από την αίθουσα ούτως ώστε να μην είναι παρόντες στο τραγικό περιστατικό.

Το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 χάσαμε τον αγαπητό συνάδελφό μας και δάσκαλο των μαθητών του ΣΤ2 τμήματος, Κωνσταντίνο Σαχινίδη, από ανακοπή καρδιάς.

Προσπαθήσαμε έτσι, ώστε οι μαθητές μας να μην αντιληφθούν, κατά το δυνατόν, τις επώδυνες λεπτομέρειες της διαχείρισης του συμβάντος.

Σήμερα, 24-01-2017, θα τους ανακοινωθεί το τραγικό συμβάν, μετά από συμβουλές και καθοδήγηση ειδικών ψυχολόγων, από τους δασκάλους και τη Δ/ντρια.

Θα τιμήσουμε το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Σαχινίδη, συζητώντας σε κάθε σχολικό τμήμα και δίνοντας χώρο και χρόνο σε κάθε μαθητή που επιθυμεί, να εκφράσει τα συναισθήματά του. Θα γίνουν σχετικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Ο στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά ασφάλεια και σταθερότητα τιμώντας παράλληλα το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Σαχινίδη.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 14:15 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου (Θέρμη).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και θα καταθέσουμε χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο παιδικό Χωριό SOS- Φιλύρου»