Γ. Βαρεμένος: Η Πατρών-Πύργου εισήλθε σε νέο στάδιο ιλαροτραγωδίας

09.09.2020 / 16:12
γκο-7-9

Για το έργο της Πατρών-Πύργου μίλησε “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Γιώργος Βαρεμένος. Ο κ. Βαρεμένος υποστήριξε ότι το έργο εισήλθηε σε νέο στάδιο ιλαροτραγωδίας. Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

“Σε νέο στάδιο της ιλαροτραγωδίας εισήλθε το έργο Πάτρα-Πύργος, απτό παράδειγμα του ιού Μητσοτάκη-Κ. Αχ. Καραμανλή19, που έπληξε τα δημόσια έργα. Τις προάλλες, μετά από συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να μεταβούν μαζί στις Βρυξέλλες με σκοπό, λέει, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης της νέας πρότασης για απ’ ευθείας ανάθεση του έργου στον Παραχωρησιούχο «Ολυμπία Οδός».

Στην Επιτροπή της Βουλής, ο Κ. Καραμανλής έγνεψε ότι δεν πρόκειται να πάει. Να έκανε τί, άλλωστε; Ένας υπουργός να παρακαλάει τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές να εγκρίνουν τί; Το ότι τράβηξε το πιστόλι και διέλυσε εν εξελίξει συμβάσεις δημοσίων έργων προκειμένου να τις μετατρέψει σε έργο Παραχώρησης; Αυτό είχαν αποφασίσει προεκλογικά και αυτό έπραξαν και ο λόγος που το έκαναν ήταν μόνον αυτός. Παραχώρηση και διόδια, κατόπιν υπογραφής μνημονίου με τον συγκεκριμένο παραχωρησιούχο. Το οποίο μνημόνιο ακόμη να το δώσουν στη δημοσιότητα, λες και δεν πρόκειται για δημόσιο έγγραφο αλλά για μυστικό μεταξύ φίλων.

Τώρα θα περιμένουν μέχρι το 2021 για τις απαντήσεις των δύο ευρωπαϊκών Αρχών, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσουν πότε θα ολοκληρωθεί το έργο που διέκοψαν. Το 2027; Νωρίτερα; Αργότερα; Σε πόσα τέρμινα;

Όχι, δεν είμαστε γενικά κατά των έργων παραχώρησης, όπως πονηρά και αμήχανα θέλουν να μας αποδώσουν. Είμαστε όμως κατά της μετατροπής ενός εν εξελίξει δημόσιου έργου σε παραχώρηση μετά από προεκλογικό ντήλ κάτω απ’ το τραπέζι. Κυρίως είμαστε εναντίον του να πέφτει θύμα ενός τέτοιου ντήλ ένα έργο και να στέλνεται σχεδόν στον αγύριστο. Ούτε φυσικά κατά της επιχειρηματικότητας είμαστε, στην οποία το επιτελικό κράτος θέλει να φορέσει ένα συγκεκριμένο κοστούμι, που τελικά πληρώνεται απ’ τα δημόσια ταμεία.

Την ίδια ακριβώς ώρα που ο αρμόδιος υπουργός δεν κάνει τίποτε για να φέρει πίσω τα 72,6 εκατ.€ που, όπως εκρίθη με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως σε εργολάβους της Εγνατίας Οδού το διάστημα 2005-2009. Πολύ large επιτελικό κράτος απέναντι στην παρανομία. Και από πάνω επιβραβεύει όσους είναι υπόδικοι με κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση. Αλαζονεία και αίσθηση του ανέλεγκτου είναι επιπλέον συμπτώματα του ιού Μητσοτάκη-Κ. Αχ. Καραμανλή19, που έπληξε τα δημόσια έργα. Ζητείται επειγόντως εμβόλιο.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα