Γυμνή για να τη θαυμάσει το Uluru!

Το Uluru ή αλλιώς Ayers Rock είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της Αυστραλίας και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Είναι ένας μεγάλος μονόλιθος από ψαμμίτη  στην κεντρική Αυστραλία.

Είναι ο ιερός βράχος των Pitjantjatjara Anangu, των Aboriginal της περιοχής και γύρω του υπάρχουν πολλές πηγές, νερόλακοι και σπήλαια με αρχαίες παραστάσεις ζωγραφισμένες στους βράχους.

  

Είναι γνωστό για τις αλλαγές στο χρώμα του σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και του έτους, όπως, για παράδειγμα, το λαμπερό κόκκινο χρώμα του την αυγή και το ηλιοβασίλεμα.

Το... κόκκινο Uluru επισκέφθηκε μια μελαχρινή, η Marlee May, που αν και Αυστραλέζα, δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι της εκεί, κάτι σαν τους Αθηναίους με την Ακρόπολη ένα πράμα και μόλις βρέθηκε στον ιερό τόπο των προγόνων της για να τον θαυμάσει, έβγαλε τα ρούχα της, έτσι για να... θαυμάσει και το Uluru, τα βυζιά της, τον κώλο της, την κορμάρα της.

Είδες λοιπόν ένα πράγμα; Οτι όλοι οι λαοί του κόσμου, μόλις βρεθούν σε αρχαίους τόπους, θέλουν να βγάζουν τα ρούχα τους και να φαντασιώνονται ή και να κάνουν διάφορα...