Γρ. Αλεξόπουλος: Πολιτικά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή | dete

Γρ. Αλεξόπουλος: Πολιτικά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή

Σε ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ» αναφέρει:
‘Όταν τη θέση της σοβαρότητας που απαιτούν οι πολίτες, την παίρνει η υπεροψία, η ανευθυνότητακαι η μικρότητα, οδηγούμαστε στο να εκτίθεται και μάλιστα ανεπανόρθωτα όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίξει με τους ανθρώπους, με τους νόμους και με τη λογική.
Κάπως έτσι συνέβη και με τη Δημοτική Αρχή.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε απολύτωςνόμιμη την πρόταση της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας η οποία υπερψηφίστηκε από το Σώμα και αφορά την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Το γεγονός αυτό απαντά στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδηκαι δείχνει ποιος είναι αυτός που κινείται με γνώμονα το όφελος του κομματικού χώρου αναφοράς του και ποιος κινείται με υπευθυνότητα και με γνώμονα το όφελος της πόλης και των ανθρώπων της.
Η προσπάθεια του Δημάρχου της Πάτρας να στρέψει τους εργαζόμενους εναντίον των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, παίζοντας παιχνίδια εις βάρος τους, χρησιμοποιώντας την αγωνία τους, διχάζοντας τους ίδιους και την πόλη με ψευδείς διαβεβαιώσεις και πύρινες δηλώσεις,κατέρρευσε με εκκωφαντικό τρόπο.
Αλήθεια τι θα πει τώρα στους εργαζόμενους ο κ. Πελετίδης ο οποίος ισχυριζόταν με σθένος ότι δεν είναι δυνατόν και να πληρωθούν και να σωθεί η πλατεία Καλλιπάτειρας; Θα τους ζητήσει συγνώμη για την εξαπάτηση;
Θα ζητήσει συγνώμη από την Αντιπολίτευση για όσα μας καταλόγισε;
Πλέον κάθε καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον κ. Πελετίδη, ο οποίος πέραν των άλλων πρέπει να τους δώσει και εξηγήσεις για τα ψεύδη που τους είπε, για την παραπληροφόρηση που ήταν ενσυνείδητη και για την προσπάθεια να τους στρέψει ενάντια στην Αντιπολίτευση, προφανώς για να υπηρετήσει το γνωστό αφήγημα του «εμείς και οι άλλοι» που πλέον δεν πείθει κανέναν.
Και τέλος, καλό θα ήταν ο κ. Πελετίδης να μας εξηγήσει για ποιο λόγο πολεμάει με τόσο σθένος την προσπάθεια δάσωσης της πλατείας Καλλιπάτειρας. Δεν θέλει ο κ. Δήμαρχος μια ανθρώπινη πόλη; Θέλει την Πάτρα τσιμεντούπολη; Και αν ναι, γιατί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται;».