Γρηγόρης Μπαράκος: In memoriam

13.09.2020 / 10:57
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Barakos-1

Ήταν μια από τις στιγμές που μπορεί να σού ανατρέψουν και να σού αλλάξουν για πάντα τη ζωή. Ακόμη, όμως, κι αν αυτό δεν συνέβη, δεν θα ξεχάσεις ποτέ ένα τροχαίο που σε καθήλωσε επί μήνες στο κρεβάτι και σού άφησε κι ένα γερό κουσούρι στο δεξί πόδι.
Θυμάσαι, ωστόσο, ότι το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα και η διακομιδή σου στο νοσοκομείο έγινε χωρίς χρονοτριβή.
Θυμάσαι επίσης ότι όταν ο Γρηγόρης Μπαράκος, που σε γνώρισε από τη δουλειά, επικοινώνησε μαζί σου, τον ευχαρίστησες αυθόρμητα και τού είπες: «Το ασθενοφόρο ήρθε πολύ γρήγορα». Κι εκείνος απάντησε: «Ήρθε γρήγορα γιατί έχω σκορπίσει τα ασθενοφόρα στους δρόμους, τα έχω βγάλει όλα έξω».
Και μετά, έστω με τα χίλια ζόρια, γύρισες στο πόστο σου . Στη ροή της καθημερινότητας, πού και πού, γινόσουν μεταξύ άλλων αποδέκτης της «χολής» που έβγαζαν κομματικοί σύντροφοι του, για το ότι ο Μπαράκος είχε «καπαρώσει» τη «βαρύγδουπης πολιτικής σημασίας» θέση στο ΕΚΑΒ. Τον ζήλευαν σαν να είχε κατακτήσει την κορυφή του κόσμου.
Εύλογα διερωτάσαι τις τελευταίες μέρες εάν θα ήθελαν να βρίσκονται και τώρα στη θέση του, φεύγοντας σχετικά πρόωρα από τον μάταιο τούτο κόσμο, στον οποίο δεσπόζουσα θέση έχει η ανθρώπινη ματαιοδοξία.
Ας το συνειδητοποιήσουμε, έστω και στα πολύ δύσκολα: Ματαιότης τα ανθρώπινα. Και όποια ή όποιος έχει πιάσει το πραγματικό νόημα ζωής και κατάλαβε, κατάλαβε.
ΖΑΚ

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα