Γιώργος Μαυραγάνης: "Η σειρά εξαγγελιών Τσίπρα μας έκανε να ανησυχήσουμε"

Με αφορμή το 9ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακούσαμε μια σειρά εξαγγελιών από τα χείλη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την Πάτρα και την Αχαΐα, σε βαθμό που μας έκανε να ανησυχήσουμε…Ευχόμαστε να υλοποιήσει σύντομα στο νομό όσα δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα προηγούμενα τρία χρόνια της διακυβέρνησής του.

Θα σταθώ, όμως, στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να μας πείσει ότι έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, λόγω της δήθεν αξιοπιστίας της. Κάτι που θεωρεί ότι πρέπει να της αναγνωριστεί και από την ελληνική κοινωνία.

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στην Πάτρα ότι «ξαναβγαίνουμε στις αγορές αυτή την εβδομάδα» και πρόσθεσε ότι «τώρα ξέρουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη και το 2018 και το 2019».

Η εξαγγελία του κ. Τσακαλώτου δεν κράτησε παρά λίγες ώρες…Η προγραμματισμένη για χθες έξοδος της χώρας μας στις αγορές, με την έκδοση επταετούς ομολόγου, αναβλήθηκε τελικά με το επιχείρημα ότι δεν ευνοούσαν οι συνθήκες. Προς τι, τότε, η βιασύνη για την εξαγγελία;

Αντίθετα είδαμε χώρες με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα να προχωρούν κανονικά και χωρίς προβλήματα στις προγραμματισμένες εκδόσεις τους. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να θέσει την χώρα σε τροχιά σταθερή και βιώσιμης ανάπτυξης, προσελκύοντας μικρές και μεγάλες επενδύσεις γιατί απλά δεν πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία και είναι δέσμια σε ιδεοληψίες που αντιστρατεύονται την επιχειρηματικότητα. Με την μεγαλύτερη φορολογία και τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές υπονομεύει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.  Τα προβλήματα της Ελλάδας και της Αχαΐας μπορεί να τα λύσει μια κυβέρνηση που πιστεύει στην ανάπτυξη και την ιδιωτική οικονομία. Μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη Ελλάδα και μια Νέα Αχαΐα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.