Γιώργος Μάτσιουλας: Το πρώτο του τραγούδι, η συμμετοχή στο The Voice και η κρίση του κορωνοϊού! | dete

Γιώργος Μάτσιουλας: Το πρώτο του τραγούδι, η συμμετοχή στο The Voice και η κρίση του κορωνοϊού!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

 

Ο Γιώργος Μάτσιουλας είναι ένας καλλιτέχνης που συστήθηκε στους περισσότερους από εμάς μέσω του The Voice, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ξεχωρίζοντας στην ομάδα του Σάκη Ρουβά. Βέβαια, ο Γιώργος ασχολείται πολλά χρόνια πριν με τη μουσική έχοντας αναπτύξει με το κοινό του μια ιδιαίτερη σχέση. Ο ροκ, ευαίσθητος και ρομαντικός κλόουν -όπως ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του- μας συστήνει το νέο του τραγούδι και βιντεοκλίπ με τίτλο "Φοβάμαι πώς να στο πω" και σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό και ανατρεπτικό τρόπο!

 

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε με το δυναμικό ντεμπούτο σου στο τραγούδι με το κομμάτι "Φοβάμαι πώς να στο πω". Νεο single και videoclip λοιπόν. Πώς αισθάνεσαι για αυτό το βήμα;

Είναι μια υπέροχη ανακούφιση και μια βεβαίωση της εσωτερικής μου ανάγκης για έκφραση! Μια προσωπική απόδειξη στον εαυτό μου, για τις δυνατότητες του και την πραγματοποίηση της φαντασίας και των στόχων! Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω αυτήν τη τεράστια για μένα αλήθεια που διαπραγματεύεται αυτό το τραγούδι μου! Το είχα χρόνια στο συρτάρι και επιτέλους βρήκα τον τρόπο και τους συνεργάτες να το παρουσιάσω όπως ακριβώς ήθελα! Είμαι χαρούμενος και πιο δυνατός από ποτέ ! Είναι ένα γέννημα κόπων και υπερπροσπαθειών που πλέον ελευθερώθηκε και με αγάπη και ταπεινότητα παρακολουθώ πλέον τη πορεία του !

 

Ο κόσμος σε πρωτογνώρισε μέσω της συμμετοχής σου στο "The Voice" στην ομάδα του Σάκη Ρουβά. Πώς θα περιέγραφες αυτή την εμπειρία;

Η αλήθεια είναι πως υπηρετούσα ήδη τη μουσική πριν το Voice! Και αρκετά χρόνια πριν, είχα φανταστεί πως κάποια στιγμή, ο Νο 1 σταρ της χώρας θα μιλήσει για μένα δημόσια ! To voice και η επιμονή μου  εκπλήρωσαν αυτό το όνειρο! Ήταν φωτεινό! Το έζησα στο τέρμα! Ήταν δυνατό και έντονο! Ήταν μια εμπειρία που θα αφήσει έντονες καλές αναμνήσεις!

 

Πόσο εύκολο είναι για ένα καλλιτέχνη να κάνει το ντεμπούτο του σε μια τόσο κρίσιμη εποχή;

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς! Αν ο καλλιτέχνης τα παρατούσε σε αυτές τις καταστάσεις που ο κόσμος  έχει ανάγκη την αγκαλιά της μουσικής, τότε δε θα ήταν άξιος να εκπροσωπήσει τη τέχνη αυτή! Η εποχή αυτή είναι κρίσιμη και πριν από τον ιό χρόνια τώρα!! Η παρακμή ,ο ευτελισμός η κατάχρηση της τέχνης αυτής απο "ατεχνους " είναι που κάνει την εποχή κρίσιμη,πιο πολύ απο ποτέ! Οταν βραβεύονται άτομα και τραγούδια, χωρίς αισθητική χωρίς καν σωστή άρθρωση του λόγου, που επαινούν ή δοξάζουν το μισογυνισμό, το εμπόριο ναρκωτικών, τη βωμολοχία, το ανέραστο σεξ, και τα όπλα, δε περιμένεις έναν ιό για να καταλάβεις πως οι εποχές ειναι κρίσιμες! Όταν ανοίγεις τη τηλεόραση το πρωί και οι εκπομπές ανειδίκευτων αμόρφωτων παρουσιαστών σε βάζουν με το έτσι θέλω σε ψεύτικα στημένες κουτσομπολίστικες ίντριγκες που έχουν να κάνουν με ψυχικά άρρωστες διατροφικές ερωτικές σχέσεις  μέχρι αιμομιξία στις 11 η ώρα το πρωί, τότε τι άλλο θες για να καταλάβεις πως ζουμε σε μια εμμονική παράνοια;

Είναι δύσκολο να κάνεις ντεμπούτο τώρα φυσικά. Αλλά ιστορικά σε κάθε κοινωνική και πολιτική παρακμή αναδύονται αστέρια από το σκοτάδι! Που να ξερες "πόσοι κρύβονται στη λάσπη θησαυροί", όπως λέει κι ένας στίχος της Λίνας Νικολακοπούλου !

Είναι δύσκολο αλλά είναι και συνάμα η καλύτερη εποχή ! Η μουσική βιομηχανία έχει τεράστιο κενό ! Έχει έλλειψη αισθητικής !Τώρα είναι η ώρα!!!

 

Support art workers λοιπόν, εν ετει 2020 και υπό την απειλή του κορωνοιού. Πόσο έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση τον κλάδο της μουσικής και πως μπορεί να γίνει πράξη το κίνημα αυτο;

Xαχα - οι art workers καλό θα ήταν να μάθουν να κάνουν support  πρώτα μεταξύ τους ! Ο ιός είναι ένα δημιούργημα των underground παγκόσμιων δυνάμεων που μας κυβερνούν χρόνια! Αφού είτε υπάρχει είτε όχι,εμείς δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά! Ακούμε τους απο πάνω όπως πάντα! Είναι όμως μια ευκαιρία στον χρόνο αυτόν που μας δίνεται με τον εαυτό μας να έρθουμε σε μια εσωτερική αναζήτηση! Να μάθουμε να ελέγχουμε καλύτερα τις πληροφορίες και την αλήθεια! Οι μουσικοί οι τραγουδιστές αλλά και όχι μόνο, οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες γενικότερα, έχασαν τη σκηνή κάτω από τα πόδια τους με όλο αυτό!Είναι μια ψυχρή δολοφονία της έκφρασης του καλλιτέχνη ! Ωστόσο στο ίντερνετ και στα μέσα του, έδιναν μια ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας  αυτό το καιρό, μέσα από live streamings  και ιντερνετικα lives! Ο καλλιτέχνης δεν παύει να ψάχνει το τρόπο να εκφραστεί οτι κι αν γίνεται! Το κίνημα αυτό θέλει ουσιαστική δράση! Επιστολές σε κυβερνητικούς! Ο Σταμάτης Κραουνάκης τα λέει ωραία αυτά! Αυτόν να ακούσετε! Εγώ μπορώ να πω μόνο πως ιεραρχικά οι μεγάλοι καλλιτέχνες που εχουν βγάλει περιουσίες , θα πρέπει να μπουν μπροστά σε όλο αυτό και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα τους σαπορτάρουμε, πίστεψέ με !Ευκαιρία μέσα απ' όλο αυτό να σαπορτάρουν και αυτοί εμάς κάποια στιγμή! Το τσίρκο με τον κορωνοιό θα φύγει κάποια στιγμή! Ευτυχές θα είναι ,να πάρει μαζί του τα μουσικά και τηλεοπτικά παράσιτα που μας αρρωσταίνουν χρόνια πριν τον ερχομό του!

 

Το "Φοβάμαι πώς να στο πω" είναι μια ροκ μπαλάντα που υπογράφεις εσύ ο ίδιος και έχει ήδη αγαπηθει ιδιαίτερα από το κοινό. Από που προήλθε η έμπνευση για την δημιουργία του ;

Το φοβάμαι πώς να στο πω  διαπραγματεύεται μια τεράστια αλήθεια που κοχλάζει χρόνια μέσα μου και ήθελα  πολύ να την επικοινωνήσω.

Δείχνει μια άρνηση του πρωταγωνιστή -εμπνευστή να δεχθεί τον θάνατο των συναισθημάτων και κυρίως του έρωτα ,ο οποίος δηλώνει φανερά πώς το να πεις σε κάποιον -α, πως τίποτα δε πεθαίνει, πως τα συναισθήματα ειναι αιώνια, σχεδόν σε φοβίζει ! Το έγραψα πριν 7 χρόνια τη περίοδο ενός  μεγάλου χωρισμού!

 

Περιμένουμε κάτι από εσένα στο άμεσο μέλλον; Ποια τα σχέδια σου;

Συναυλίες ,εμφανίσεις ,τραγούδια ,βιντεοκλίπ ,ενεργά τις υπηρεσίες τις δικές μου και των συνεργατών μου στη τέχνη αυτή!!!

Να κάνω το κόσμο πιο ρομαντικό ! πιο αληθινό πιο ελεύθερο...χαχχαχαχαχα! Αστειεύομαι ! Να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου μέσα από την εσωτερική αναζήτηση! Τη μάχη με τον εαυτό! Μέσα από  τη μουσική !

 

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Ως έναν ροκ ευαίσθητο ρομαντικό κλόουν.

 

Πότε ανέβηκες live στη σκηνή για πρώτη φορά και ποια συναισθήματα σου έμειναν χαραγμένα;

Ήταν σε μια εκδήλωση στο γυμνάσιο! Πολύ άγχος!Πάγωσα! Όταν όμως  είδα στη συνέχεια το κοινό ενθουσιασμένο σκέφτηκα  : " χμ...ωστε λειτουργει? τωρα θα δειτε ..."

Κι  έτσι ξεκίνησαν όλα!

 

 

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα ήθελες να αφιερώσεις στο κοινό σου;

Το φοβάμαι πώς να στο πω είναι το τραγούδι που επικοινωνώ με το κοινό μου αυτή τη περίοδο και αφιερώνω αυτό και το "Μητερα γη" που είναι επίσης δικό μου σε συνεργασία με καλούς φίλους μουσικούς που έλαβαν μέρος! Μιλάει για την εποχή του ιού και του εγκλεισμού και είναι κι αυτό στο youtube!

 

 

Από την εφημερίδα "Κόσμος"