ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γράφει πλέον χαρούμενος και ελεύθερος στο carnetdevoyage9.wix.com | dete

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γράφει πλέον χαρούμενος και ελεύθερος στο carnetdevoyage9.wix.com

Μετά απο 35 χρόνια δουλειάς,γράφω σήμερα εδω στο ''καρνέ'', εντελως απελευθερωμένος. Χαρούμενος. Νοιώθω πως μου φυγε ένα βάρος.¨Κάτι σαν καλλιτέχνης της ''εκφυλισμένης τέχνης'', που έπαψαν πιά να τον κυνηγούν οι ναζί γιατί τόλμησε να εκφέρει άποψη διαφορετική, της καθώς πρέπει.

 

Η "Έκθεση Εκφυλισμένης Τέχνης", που διοργανώθηκε από το ναζιστικό κόμμα στο Μόναχο το 1937, αποτελούνταν από μοντερνιστικά έργα τέχνης, τοποθετημένα στο χώρο με χαοτικό τρόπο και συνοδευόμενα από απαξιωτικά, προπαγανδιστικά συνθήματα. Έχοντας σαν σκοπό της να στρέψει την κοινή γνώμη κατά του μοντερνισμού, η έκθεση ταξίδεψε σε αρκετές ακόμα πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας. Η τέχνη που επέτρεπαν οι Ναζί να υπάρχει ήταν η -καθορισμένη σε στενά όρια- παραδοσιακή στο ύφος, που εξύψωνε τα ιδανικά της φυλετικής καθαρότητας, του μιλιταρισμού και της υποταγής στην εξουσία. Όμοια, η μουσική έπρεπε να είναι τονική, χωρίς επιρροές από την τζαζ που οι Ναζί θεωρούσαν μουσική των μαύρων και των Εβραίων. Οι ταινίες και τα θεατρικά έργα λογοκρίνονταν με το ίδιο σκεπτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

http://carnetdevoyage9.wix.com/carnetdevoyage#!-??????????-???-????????/wifax/574fb9fd0cf255d230f2fc12

 

Θα μου πεις και με το δίκιο σου.Τι ήταν αυτό που σ' έκανε να νοιώθεις έτσι; Και τι άλλαξε τώρα;

 

Αυτό που άλλαξε είναι ότι μπορώ να συνυπάρχω με φίλους, συναδέλφους και γνωστους που αποτελούν επιτέλους ΔΙΚΗ μου επιλογή.

 

Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε μιά προσπάθεια καθαρά δική μας.

 

Χωρίς ιεραρχίες, αρχισυνταξίες και αλλα χαζο-κλισέ. Μιά συλλογικότητα ταυτισμένη με τις αρχές και τα πιστεύω της προσωπικής μας ζωής, όπως τη ζούμε ο καθένας χωριστά και ολοι μαζί μέσα στις συνειδήσεις μας.

 

Γι αυτό είμαι χαρούμενος και λέφτερος.