Για 1η φορά η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα | dete

Για 1η φορά η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα

Λαμπρός προμηνύεται ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και όπως έγινε γνωστό, για 1η φορά θα δώσει το παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν, η Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, η οποία και θα ψάλλει με τον χοράρχη της Αλέξη Κατσαρό στην ιερά αγρυπνία της Εορτής του Αγ. Ανδρέου, την παραμονή, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 10 το βράδυ.

Ο Αλέξης Κατσαρός είναι ο Λαμπαδάριος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, απ’ όπου η ΕΡΤ μεταδίδει σχεδόν κάθε Κυριακή την Θεία Λειτουργία.

Θα είναι ξεχωριστή τιμή για την Πάτρα ο ερχομός και της βυζαντινής αυτής χορωδίας με επικεφαλής χοράρχη – ιεροψάλτη τον κ. Κατσαρό που θα ψάλλει και θα δοξολογήσει τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, στο νέο ιερό ναό, στον τόπο του μαρτυρίου του, την Πάτρα. Να προσθέσουμε πως η χορωδία του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών έρχεται μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο χοράρχης κ. Κατσαρός γνωρίζει τον Μητροπολίτη Πατρών από τα πρώτα βήματα της Ιεροσύνης του, από την Αρκαδία, από την οποία κατάγεται και ο ίδιος. Γιος ιερέα, ο κ. Κατσαρός έλκει την καταγωγή του από το Λεβίδι Αρκαδίας, εκεί όπου πρωτογνώρισε τον κ.κ. Χρυσόστομο, ως Ιεροκήρυκα, τότε, της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.