Γιατί τόσα πολλά αδέλφια γίνονται τρομοκράτες -Οι Μπακράουι δεν είναι οι μόνοι – ΦΩΤΟ | dete

Γιατί τόσα πολλά αδέλφια γίνονται τρομοκράτες -Οι Μπακράουι δεν είναι οι μόνοι - ΦΩΤΟ

Οι Μπακράουι ήταν η τελευταία προσθήκη στη λίστα των αδελφών που έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικούς πυρήνες.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι Μπραχίμ και Καλίντ Μπακράουι ήταν δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας, που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο και σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, την Τρίτη.

Δεν είναι τα μόνα αδέρφια που έχουν εμπλακεί στην ίδια τρομοκρατική επίθεση. Πιο πρόσφατα, οι αδελφοί Αμπντεσλάμ ήταν ανάμεσα στους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ ήταν βομβιστής αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς, αλλά ο αδελφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που επίσης μετείχε στην επίθεση, την τελευταία στιγμή δεν χρησιμοποίησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που είχε, διέφυγε και τελικά συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, οι αδελφοί Κουασί είχαν σκορπίσει τον θάνατο στα γραφεία του Charlie Hebdo, στην επίθεση που έγινε τον Ιανουάριο του 2015. Και βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους αδελφούς Τσαρνάεφ, οι οποίοι έκαναν τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης, το 2013. O ένας τους σκοτώθηκε αργότερα σε καταδίωξη, ο άλλος καταδικάστηκε.

Επίσης, ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ είχε κατηγορηθεί ότι βοήθησε τον αδερφό του Μοχάμεντ, για να εξαπολύσει επίθεση με όπλα, στην Τουλούζη, το 2012.

Και στους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που «χτύπησαν» τις ΗΠΑ, υπήρχαν πολλά αδέλφια, θυμίζει το BBC.

Ο πρώην πράκτορας της CIA, Μαρκ Σάγκεμαν, δήλωσε στην L'Echo ότι αυτό είναι ένα «φυσικό φαινόμενο». «Μεγαλώνουν μαζί, διαμαρτύρονται, εφευρίσκουν μία ταυτότητα ως υπερασπιστές ενός Ισλάμ που απειλείται, για τις γυναίκες και τα παιδιά που σκοτώνονται από τις αεροπορικές επιδρομές. Ριζοσπαστικοποιούνται και επιβεβαιώνουν ο ένας τον άλλον», εξηγεί ο ίδιος. «Οταν χρειάζεσαι κάποιον μαζί σου, ο πιο λογικός στόχος είναι ο αδερφός σου. Είναι το ίδιο που συμβαίνει και στις συμμορίες του δρόμου. Ετσι δεν χρειάζεται πλύση εγκεφάλου και κατήχηση», προσθέτει.