Γιατί τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση | dete

Γιατί τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση

Παραπάνω είναι τα κρούσματα σε κάθε νομό από τις καθημερινές καταγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και η Αχαΐα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την διαπίστωση που για τους ειδικούς είναι κανόνας.

Η διαπίστωση αυτή δεν προκύπτει από το ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ασυμπτωπατικοί ασθενείς που ακριβώς επειδή δεν έχουν τα συμπτώματα δεν πάνε να κάνουν το μοριακό τεστ και ούτε μπαίνουν σε αυτή τη σκέψη. Προκύπτει από τη διαδικασία. Για να ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να γίνει η σχετική ειδοποίηση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής.

Όμως όταν προκύπτουν κρούσματα σε δομές ή σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μοριακούς ελέγχους, τότε αυτά είναι που έχουν την ευθύνη για να ειδοποιήσουν τον ΕΟΔΥ.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, αργεί και πολλές φορές ένα κέντρο υγείας, σε ένα απομακρυσμένο μέρος κάποιου νομού, δεν ειδοποιεί στην ώρα του τον ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα τα κρούσματα της μιας μέρας να καταγράφονται την επόμενη ή να μην ανακοινώνονται και καθόλου.