Γιατί πήγε να ψηφίσει για την Κεντροαριστερά ο Φλωράτος;- Πώς εξηγεί τη στάση του

Προκάλεσε αίσθηση και όχι άδικα, η παρουσία του στις κάλπες για την Κεντροαριστερά. O πρώην δήμαρχος Ευάγγελος Φλωράτος, εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να στηθεί και αυτός στην ουρά, σχολιάζοντας με το γνωστό του χιούμορ:  «Είδα κόσμο και είπα να μπω και εγώ».

Τον ρωτήσαμε τι ψήφισε και μας εξήγησε ότι έριξε ψηφοδέλτιο με το όνομα του Γιάννη Μανιάτη, ενώ έδωσε την δική του εκδοχή για τους λόγους που θα έπρεπε να στηθεί κανείς στην ουρά για την κεντροαριστερά.

«Ήθελα να βοηθήσω και εγώ στην προσέλευση. Για τη σταθερότητα στη χώρα είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλές υγιείς πολιτικές δυνάμεις που θα συνεργαστούν και αν πάμε σε απλή αναλογική, τότε είναι κατανοητό ότι θα πρέπει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση.  Ήθελα να συμβάλω και εγώ στην  προσέλευση ο αριθμός της οποίας θα έδινε κύρος στη διαδικασία.

Είχα μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Μανιάτη, ο οποίος είναι μετριοπαθής και είχα εκτιμήσιε πολύ την προσπάθειά του για τους υδρογονάνθρακες, ο οποίος πολεμήθηκε και στο τέλος δικαιώθηκε και ο οποίος είναι ένα συγκροτημένο άτομο. Ε, και μιας και ήταν η κάλπη στη γειτονιά μου είπα να προσθέσω και εγώ στην προσέλευση για την εξυγίανση και την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, διότι έχουν απαξιωθεί οι πολιτικές δυνάμεις, δεν υπάρχει σύμπνοια, δεν έχουμε ακόμη φιλοσοφία πολιτικής λειτουργίας όπως τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη,

Εγώ όπως ξέρετε, πολιτικά δεν  ήμουν ενταγμένος πουθενά αλλά αφού δουλεύω στην ελεύθερη οικονομία, οφείλω να στηρίξω ανθρώπους που πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα»