Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ καφέ στο αεροπλάνο | dete

Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ καφέ στο αεροπλάνο

Ο καφές στο αεροπλάνο για πολλούς επιβάτες και είναι μια... απόλαυση.

Είτε είναι σε μια μικρή πτήση, πρωινή, και θέλουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με έναν καφέ πάνω από τα σύννεφα, είτε βρίσκονται σε μια μεγάλη πτήση και αισθάνονται ότι έρχεται η στιγμή να απολαύσουν τον καφέ τους. Αλλες φορές απλά έχουν ανάγκη έναν καφέ καθότι αισθάνονται εξαντλημένοι.

Ωστόσο, όλοι τους, θα έπρεπε να το σκεφτούν δεύτερη φορά πριν ξαναπαραγγείλουν καφέ στο αεροπλάνο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αεροσυνοδοί αρνούνται να πιουν στο αεροπλάνο οτιδήποτε γίνεται με... νερό. Καφέ, τσάι και άλλα ροφήματα. Γιατί; Μια αεροσυνοδός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της μίλησε στο Business Insider και εξήγησε ότι οι δεξαμενές νερού των αεροπλάνων μπορεί να καθαρίζονται με κάποιες φορές, αλλά οχι αρκετά συχνά δε και έτσι το νερό που αποθηκεύεται εκεί μπορεί να καταλήγει εν τέλει να είναι βρώμικο.

Μια μελέτη από την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ένα στα οκτώ αεροπλάνα στην Αμερική δεν πληρούν τα πρότυπα για την ασφάλεια υδάτων και ότι το νερό στο 12% των εμπορικών αεροσκαφών βρέθηκε θετικό σε βακτήρια κοπράνων.

Η Ενωση των Αεροσυνοδών CWA  επιβεβαίωσε στο Business Insider ότι οι ισχύοντες κανονισμοί δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια του νερού. Ωστόσο, η εμπορική ένωση Airlines for America, η οποία εκπροσωπεί πολλές μεγάλες αεροπορικές υπερασπίστηκε την καθαρότητα των δεξαμενών νερού και τα στάνταρ υγιεινής. «Οι αεροπορικές συνεργάζονται στενά με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας για να διασφαλίσουν ότι το νερό που μπαίνει στα αεροπλάνα είναι ασφαλές και διατηρείται ασφαλές, ακολουθώντας συνεχείς δειγματοληψίες», ανέφεραν σε δήλωσή τους επίσης στο BI.

Η ένωση  Airlines for America προσέθεσε, ωστόσο, ακόμη, ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι πάντα διαθέσιμο για την ικανοποίηση κάθε προτίμησης των επιβαινόντων.

Φωτογραφία: Pexels