Γιατί απατούν οι γυναίκες; Αυτός είναι ο Νο1 λόγος | dete

Γιατί απατούν οι γυναίκες; Αυτός είναι ο Νο1 λόγος

Πολλοί σύντροφοι είναι ευτυχισμένοι στο γάμο τους – αναζητούν όμως και την εξωσυζυγική περιπέτεια, βρήκε η μελέτη 100 γυναικών μεταξύ 35 και 45 ετών. (Σημείωση: Θεώρησε τη μελέτη λίγο προκατειλημμένη καθώς οι συμμετέχουσες ήταν επίσης μέλη του AshleyMadison.com, ενός site για ανθρώπους που αναζητούν εξωσυζυγικές σχέσεις.)

Ποιο ήταν όμως το πιο ενδιαφέρον μέρος της μελέτης; Καμία από τις γυναίκες που συμμετείχαν δεν εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από το γάμο της. Το 67% «ξενοκοιτούσαν» επειδή ήθελαν περισσότερο «ρομαντικό πάθος».

Και παρότι μπορεί να φαίνεται πως το θέμα θα ήταν λιγότερο προβληματικό αν απλά σχεδίαζαν μια ιδιαίτερη βραδιά με τον σύντροφό τους, οι ερευνητές που σχετίστηκαν με τη μελέτη είπαν πως δεν λειτουργεί έτσι.

«Υπάρχουν μακροχρόνια σεξολογικά συμπεράσματα πως το σεξ με τον ίδιο άνθρωπο γίνεται βαρετό», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Eric Anderson, Ph.D., καθηγητής ανδρολόγος στο Πανεπιστήμιο Winchester στην Αγγλία, και επιστημονικός συνεργάτης του AshleyMadison.com.

Και παρότι η αναζήτηση μιας εξωσυζυγικής σχέσης μπορεί να λειτουργήσει για κάποια ζευγάρια και να αναθερμάνει τη σχέση τους (σκέψου τον Φρανκ και την Κλερ Άντεργουντ στη σειρά House of Cards), δεν είναι η μοναδική επιλογή (ούτε η καλύτερη λύση, προφανώς!).

Ξεκίνα, καλύτερα, από μια απλή κουβέντα. «Πολλά ζευγάρια, ακόμη και εκείνα που αγαπιούνται πολύ, απλά δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν για το σεξ», λέει η Jenni Skyler, Ph.D., θεραπεύτρια σεξ και σχέσεων και διευθύντρια του The Intimacy Institute.

«Αν εσύ και ο σύντροφός σου νιώθετε και οι δύο κάπως άβολα να μιλήσετε για το θέμα –θέλετε όμως και οι δύο να βάλετε λίγο αλατοπίπερο στην κρεβατοκάμαρα- κλείστε θέση σε ένα σεμινάριο με έναν σεξολόγο», προτείνει η ειδικός.

Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα, ώστε να συζητήσετε τι σας ερεθίζει – και τι όχι. Τα ρούχα δεν βγαίνουν, το να σας μιλήσει όμως ένας ειδικός για διαφορετικές τεχνικές και tips μπορεί να σας διευκολύνει να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας και μετά το μάθημα να διασκεδάσετε… αξιοποιώντας όσα μάθατε!