Γιάννης Δίπλαρος: “Στην Ολυμπιάδα θέλουμε πρωταγωνιστές να είναι τα δικά μας παιδιά!” | dete

Γιάννης Δίπλαρος: "Στην Ολυμπιάδα θέλουμε πρωταγωνιστές να είναι τα δικά μας παιδιά!"

 

Η Ολυμπιάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΣΚΑ–Η, ενώ το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε και η λειτουργία της Ακαδημίας του συλλόγου.

Ο Γιάννης Δίπλαρος εκτός από κόουτς της ανδρικής ομάδας της Ολυμπιάδας, έχει την ευθύνη και για τα τμήματα υποδομών της Ολυμπιάδας και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους προπονητές δίνει μεγάλη βαρύτητα και στις ακαδημίες. Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας για τους στόχους της νέας περιόδου της Ολυμπιάδας στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ –Η τόνισε «Φέτος το πρωτάθλημα της Α1 θα είναι από τα πιο  δύσκολα αφού οι ομάδες των νησιών έχουν ενισχυθεί σημαντικά και όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει.  Δεν βρίσκω αδύναμη ομάδα στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ –Η και όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιά. Για εμάς στόχος είναι μια καλή πορεία».

Ερωτηθείς αν στις σκέψεις υπάρχει και ο πρωταθλητισμός στο φετινό πρωτάθλημα ο Γιάννης Δίπαλρος τόνισε «Πέρυσι κερδίσαμε την πρωτοπόρο ομάδα και ομάδες που πρωταγωνιστούσαν. Δεν ξέρω αν στην πορεία θα μπει ο στόχος του πρωταθλητισμού, βασικός στόχος είναι μια καλή πορεία και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Προχωράμε με δικά μας παιδιά, με νεανικό σχήμα αφού θέλουμε πρωταγωνιστές να είναι τα δικά μας παιδιά. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά αλλά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα».

Και αναφερόμενος στην λειτουργία των ακαδημιών της Ολυμπιάδας τόνισε «Η προοπτική είναι να βγάλουμε καινούργια παιδιά ώστε να επανδρώσουν μελλοντικά την ανδρική ομάδα. Γίνεται σπουδαία δουλειά στα τμήματα μίνι, παμπαίδων, στο παιδικό και εφηβικό με στόχο από το εφηβικό τμήμα νέα παιδιά να προωθηθούν στην ανδρική ομάδα. Η Ακαδημία της Ολυμπιάδας έχει το πλεονέκτημα ότι κάνουμε 4 προπονήσεις την εβδομάδα αφού διαθέτουμε δικό μας γήπεδο και εκτός από Σαββατοκύριακο κάνουμε άλλες δυο προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. Για εμάς οι Ακαδημίες είναι το πρώτο στοίχημα. Είναι ο αιμοδότης της ομάδας και περιμένουμε και άλλα παιδιά να έρθουν στα τμήματα υποδομών της Ολυμπιάδας για να δουλέψουν και να γίνουν οι αυριανοί πρωταγωνιστές».