Γιάννης Δίπλαρος: «Εκλαψα πρώτη φορά» | dete

Γιάννης Δίπλαρος: «Εκλαψα πρώτη φορά»

Ο Γιάννης Δίπλαρος, πατέρας του Νίκου Δίπλαρου, ήταν στον Βόλο μαζί με την σύζυγό του Ελενα Καγιαλή όλες τις μέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έζησε βήμα-βήμα τον θρίαμβο της Ελληνικής ομάδας. «Εκλαψα σε γήπεδο για πρώτη φορά στη ζωή μου» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Γιάννης Δίπλαρος και πρόσθεσε: «Ουτε όταν γεννήθηκαν τα 7 παιδιά μου δεν είχα κλάψει. Μόνο όταν είχα χάσει την μητέρα μου και τον αδελφό του είχα δακρύσει. Τώρα ο Νίκος και τα άλλα παιδιά της Εθνικής με έκαναν να συγκινηθώ και δάκρυσα από χαρά. Κάποια στιγμή συνέλαβα τον εαυτό μου να μην μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου».

-Ο Νίκος στα παιχνίδια της α' φάσης δεν είχε πολύ χρόνο. Ακολούθως πήρε μπροστά και έγινε βασικός. Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το παιχνίδι «κλειδί»;
«Με την Ιταλία. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά άρχισε να έχει το δικό του ρόλο στην ομάδα και να αποκτά αυτοπεποίθηση. Με την Γαλλία έκανε πολλά, αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι της ζωής του το έκανε με την Λιθουανία όταν σκόραρε και εκείνο το απίθανο τρίποντο».
-Στις κρίσιμες βολές στο φινάλε του τελικού ποιες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό σας;
«Πως αν ευστοχήσει έστω στη μια δεν χάνουμε με τίποτα το τρόπαιο. Ξέρετε σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε εκείνο το χρονικό διάστημα η μπάλα ζύγιζε 800 κιλά. Οταν αστόχησε στην πρώτη τα χρειάστηκα λίγο, αλλά όταν ευστόχησε στην δεύτερη ηρέμησα λιγάκι και απογειώθηκα με το τέλος του αγώνα. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και οι εναλλαγές συναισθημάτων ήταν τρομερές».
-Το μέλλον του Νίκου;
«Καταρχήν θα πρέπει να χαρεί την πραγματικά μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ακολούθως θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Είναι στο χέρι του να πετύχει πολλά, αλλά πρέπει να έχει το μυαλό να δουλέψει. Ακόμη βρίσκεται στην αρχή και έχει και πολλά να μάθει και πολλά να βελτιώσει».