Γιάννης Βόγλης: Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη | dete

Γιάννης Βόγλης: Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη

Όλα όσα είχε εξομολογηθεί για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Νίκο Κούρκουλο.

Ο Γιάννης Βόγλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς πρόκειται για σπουδαίο ηθοποιό που διέγραψε σημαντική πορεί στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Μόλις δύο μήνες νωρίτερα, ο Γιάννης Βόγλης είχε μιλήσει στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου, "Στα καλά καθούμενα". Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία του τηλεοπτική παρουσία. Ο ηθοποιός είχε αναφέρει τότε τους λόγους που αρνήθηκε τρεις φορές να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και είχε τονίσει πως με τον Νίκο Κούρκουλο δεν είχαν καλές σχέσεις.

«Ο Νίκος έχει “φύγει”, ήταν σπουδαίος ηθοποιός, δεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Αυτό δεν θέλω να το αγγίξω, είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό δικό μου και εκείνου. Λείπει ο Νίκος, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αγγίξω αυτή τη σχέση».

«Αρνήθηκα τρεις φορές να συνεργαστώ με την Βουγιουκλάκη. Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι η Αλίκη ήταν από τα πιο σπουδαία ταλέντα που υπήρχαν στο ελληνικό θέατρο. Αυτό το είδος θεάτρου και κινηματογράφου που έκανε ήταν κάτι που δεν πίστευα εγώ και της το είπα. Και μου λέει “γιατί;” και μάλιστα μου το είπε σαν παράπονο. Της είπα ότι πιστεύω πως είναι σπουδαία ηθοποιός και πολύ μεγάλο ταλέντο. Η θεατρική μου πορεία είναι προδιαγραμμένη και δεν είχε καμία σχέση. Δεν έκανα ποτέ “εμπορικό θέατρο