Γεωργιάδης για αρνητές της μάσκας: Η Πολιτεία αποφασίζει κι όχι οι γονείς!

07.09.2020 / 16:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-10-5-scaled

Στις… σποραδικές διαμαρτυρίες για τις μάσκες στα σχολεία ανά την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Δευτέρα (07.09.2020).

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι “τους όρους με τους οποίους θα γίνει το μάθημα στα σχολεία φέτος και κάθε χρόνο, τους καθορίζει η επίσημη ελληνική Πολιτεία και όχι ο καθένας μόνος του”. “Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας”, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: “Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας. Δεν μπορεί ένα παιδάκι να μπει χωρίς μάσκα στην τάξη γιατί μπορεί οι γονείς του να είναι ασυμπτωματικοί, να το έχουν κολλήσει και να κολλήσει και τα άλλα παιδάκια. Άρα, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Δημοκρατία έχουμε, αλλά η δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες. Τους όρους με τους οποίους θα γίνει το μάθημα στα σχολεία φέτος και κάθε χρόνο, τους καθορίζει η επίσημη ελληνική Πολιτεία και όχι ο καθένας μόνος του”.

Για την αύξηση των κρουσμάτων και τις επιπτώσεις στην οικονομία ο υπουργός ανέφερε: “Όταν στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ξαφνικά στην Ελλάδα η αύξηση των κρουσμάτων πήραμε μία σειρά μέτρων. Πολλά από αυτά έχουν και τη δική μου υπογραφή. Τότε άρχισε πάλι η γκρίνια γιατί παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά λειτούργησαν. Σταμάτησε η αύξηση των κρουσμάτων και έχει αρχίσει μία ελαφρά μείωση”.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: “Όλα αυτά τα έχουμε κάνει με φειδώ και με περίσκεψη έτσι ώστε και η οικονομία μας να μην κλείσει. Παρόλα τα μέτρα που πήραμε, στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 4 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες και ενδεχομένως, μέχρι τον Οκτώβριο, να φτάσουν τα 5 ή και τα 6 εκατομμύρια. Με ανοιχτά τα σύνορα και με τουρισμό, παραμένουμε μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19. Αυτό είναι μία συλλογική εθνική μας επιτυχία”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα