Γερμανός υπουργός ζητά η χώρα του να δεχθεί 2.000 μετανάστες από τη Μόρια

11.09.2020 / 20:28
ÄÉÁÌÏÍÇ ÓÅ ×ÙÑÏÕÓ ÌÅÓÁ ÓÔÏ ÊÏÉÌÇÔÇÑÉÏ ÔÏÕ ×ÙÑÉÏÕ ÐÁÍÁÃÉÏÕÄÁ ÁÐÏ ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ ÊÁÉ ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÇ ÔÏÕ ÊÕÔ ÔÇÓ ÌÏÑÉÁÓ ÓÔÇ ËÅÓÂÏ

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ προτρέπει την Γερμανία να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες/μετανάστες από τον ελληνικό καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια.

«Η Γερμανία θα μπορούσε να δώσει ένα παράδειγμα και να δεχτεί 2.000 άτομα από τη Μόρια. Εάν έπαιρνα αυτήν την εντολή ως Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης, (το θέμα) θα μπορούσε να επιλυθεί εντός τριών ημερών», τόνισε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Η Mόρια είναι μια τελευταία έκκληση αφύπνισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από πέντε χρόνια συζήτησης για τους πρόσφυγες, ήρθε η ώρα να μην υπολογίζουμε πλέον σε μια ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή», πρόσθεσε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης.

Με αυτές τους τις δηλώσεις ο Μίλερ διαφοροποιείται από τον ,επίσης χριστιανοκοινωνιστή, ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος δεσμεύτηκε μόνο ότι η Γερμανία θα δεχτεί 100 έως 150 ανήλικους πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Λέσβου στην Γερμανία σε πρώτη φάση και απαγορεύει σε ομοσπονδιακά κρατίδια και την τοπική αυτοδιοίκηση που το επιθυμούν να δεχτούν άλλους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα