Γερμανός επιχειρηματίας ανέπτυξε εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το δοκίμασε στον εαυτό του | dete

Γερμανός επιχειρηματίας ανέπτυξε εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το δοκίμασε στον εαυτό του

Οι ειδικοί παγκοσμίως αναφέρουν ότι ένα εμβόλιο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορονοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο το νωρίτερο στις αρχές του 2021.

Ωστόσο ένας Γερμανός επιχειρηματίας και καθηγητής Ιατρικής θεώρησε πολύ τον χρόνο αναμονής και ανέπτυξε με τη βοήθεια επιστημόνων ένα δικό του, σπεύδοντας μάλιστα να το δοκιμάσει στον εαυτό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung. ο Βίνφριντ Στέκερ, ιδρυτής του διαγνωστικού κέντρου Euroimmun στο κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν της Γερμανία, ξεκίνησε από τα τέλη Μαρτίου τις δοκιμές του εμβολίου του. Ήδη έλαβε τρεις δόσεις – στις 26 Μαρτίου, στις 2 Απριλίου και ξανά στις 14 Απριλίου.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι έκανε ένεση με το εμβόλιο και και στη συνέχεια ανέπτυξε αντισώματα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε έναν κατάλληλο παράγοντα. Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερα από 115 προγράμματα εμβολίων. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Mainz Biontech έλαβε πρόσφατα έγκριση για να δοκιμάσει το δικό της δραστικό συστατικό σε μια αρχική φάση σε περίπου 200 εθελοντές.

Στο Lübeck, ωστόσο, ο Στέκερ άρχισε να κάνει δοκιμές πριν από ένα μήνα: παράγει ένα εμβόλιο στο δικό του εργαστήριο και το δοκίμασε σε ανθρώπους, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Το εμβόλιο περιείχε το αντιγόνο S1 του νέου κορονοϊού, το οποίο αναπτύχθηκε εργαστηριακά με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής με τη χρήση ενός συστατικού του SARS-CoV-2, που δεν είναι από μόνο του λοιμογόνο. «Η ανοσοποίηση ήταν ως εκ τούτου ακίνδυνη, δεν υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, ούτε για μένα, ούτε για την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου», είπε ο Στέκερ, πράγμα σημαντικό αφού ο 73χρονος επιχειρηματίας ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Το συγκεκριμένο αντιγόνο (δηλαδή μία ζωντανή ή αδρανοποιημένη ουσία που μπορεί να παράγει ανοσολογική απάντηση) δεν συνιστά, βέβαια, κάποια νέα επιστημονική ανακάλυψη, όπως τόνισε ο ίδιος στη Bild, αφού δοκιμάζεται ήδη, αλλά όχι σε ανθρώπους. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αφού ο Στέκερ αποφάσισε να μην περιμένει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε ζώα και δοκίμασε το εμβόλιο σε ενέσιμη μορφή στον μηρό του.