Γερμανία: Οίκος ραπτικής δέχεται χιλιάδες παραγγελίες για μοδάτες μάσκες -Ακόμη και από το Χονγκ Κονγκ | dete

Γερμανία: Οίκος ραπτικής δέχεται χιλιάδες παραγγελίες για μοδάτες μάσκες -Ακόμη και από το Χονγκ Κονγκ

Οίκος ραπτικής από τη Γερμανία έχει κατακλυστεί από παραγγελίες για τις πολύχρωμες μάσκες που ράβουν οι ράφτρες του, αφότου ανέστειλε την παραγωγή των επώνυμων γραβατών του πριν από δύο εβδομάδες λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού.

Ο Auerbach, με έδρα το Βερολίνο, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολύχρωμα ανδρικά αξεσουάρ του, όπως μαντήλια και γραβάτες, έχει δεχθεί 8.000 παραγγελίες για τις χειροποίητες μάσκες του για τον κορωνοϊό, τις οποίες πωλεί έναντι 18 ευρώ έκαστη, από τα τέλη του περασμένου μήνα που τις διαφήμισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Γιαν-Χένρικ Μαρία Σέπερ-Στούκε δήλωσε ότι χρειάστηκε να προσλάβει 20 νέες ράφτρες επιπλέον των 7 που είχε πριν από την κρίση για να ανταποκριθεί στην πλημμύρα των παραγγελιών που δέχεται μέσω Ίντερνετ, οι οποίες συνεχίζουν αμείωτες καθώς 800 ως 1.000 νέες μάσκες παραγγέλνονται καθημερινά.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται», δήλωσε ο Σέπερ-Στούκε. «Δεν έχουμε κέρδος από την παραγωγή μασκών. Απλώς θέλουμε να καλύψουμε το κόστος μας. Πρόκειται μόνον για μια άσκηση επιβίωσης. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη δημιουργία γραβατών για γάμους και άλλες χαρούμενες περιστάσεις», σημείωσε.

Παραγγελίες για μάσκες ακόμη και από το Χονγκ Κονγκ
Οι περισσότερες από τις παραγγελίες που δέχεται ο Auerbach είναι από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Ωστόσο έχει δεχθεί και κάποιες παραγγελίες από πολύ πιο μακριά, όπως το Χονγκ Κονγκ.