ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΕΣΣΙΑΝ: Γιατί μαζί με τον Νίκο;

 

Τις τελευταίες ημέρες η πόλη μας υποδέχεται τους υποψηφίους για τον Νέο Φορέα της Κεντροαριστερής Πρότασης - Παράταξης. Άτομα που είχαν να πουν κάτι και άτομα που παρακολούθησαν αυτό που ήταν να ακουστεί, δηλαδή τις προτάσεις του καθενός. Έτσι συμβαίνει πάντα σε μια Κοινωνία που θέλει να ονομάζετε Προοδευτική - Δημοκρατική.

Άποψη μου είναι πως σε αυτή την συγκυρία για την Ελλάδα χρειάζονται παρατάξεις που να σέβονται τους θεσμούς, που θα δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα της Ευρωπαϊκής πορείας, της Εθνικής Κυριαρχίας, και που θα μπορέσουν να συνθέσουν τις σύγχρονες ιδέες με ήθος.

Μακριά από την δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Για αυτό χρειάζεται μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση. Αυτή την παράταξη δεν μπορεί να την δημιουργήσει κάποιος άλλος για εμάς, δίχως εμάς. Άρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια μέσω της επικείμενης ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή. Άλλωστε η δική μας συμμετοχή θα διασφαλίσει και την συνέχεια αυτής της προσπάθειας, ώστε αυτή, να μην καταλήξει μια ευκαιριακή συνύπαρξη δυνάμεων.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα με όσους θέλουν να στηθεί η παράταξη στα πόδια της. Έχουμε λοιπόν ανάγκη ανθρώπους που θα δουλέψουν με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια για να ξαναβρεί το Έθνος μας ευημερία και αξιοπρέπεια.

Έτσι λοιπόν κατέληξα στην άποψη να στηρίξω ένα υποψήφιο που να μπορεί να αφουγκραστεί τις δικές μου ανησυχίες, να ακούσει τις προτάσεις μου. Αυτός ο υποψήφιος δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος ο οποίος επικαλείται το νέο μέσα από φωτογραφίες με νέους, ενώ εκφράζει το βαθύτατα παλιό. Θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει την πολύπαθη Γενιά των ανέργων και των φτωχών εργαζομένων των 500€, με ένα νέο αφήγημα μακριά από την μιζέρια και την παρακμή.

Να ξαναδώσει την δυνατότητα να θυμηθείς πως μπορούμε να είμαστε μαζί για να αλλάξουμε σελίδα, για μια Ελλάδα που μπορούμε, για μια Ελλάδα που θέλουμε.

Γιαυτό θα είμαι μαζί με τον Νίκο, #mazi #nikosandroulakis…