Παρασκευή, 1.07.2022, 4:12 πμ

Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας: «Είμαστε πανέτοιμοι να περιθάλψουμε ασθενείς με covid-19»

20.08.2020 / 4:51
nosokomeio_pirgou

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων covid-19 με τις προβλέψεις να είναι ζοφερές. Οι εστίες υπερμετάδοσης του ιού που παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά προκαλούν ανησυχία και γι’ αυτό Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αγωνιούν για την πορεία της νόσου τις επόμενες 10 ημέρες, καθώς ο Αύγουστος είναι ο πιο δύσκολος μήνας.

Την κρισιμότητα της κατάστασης επεσήμαναν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Υγείας αλλά και καθημερινά οι λοιμωξιολόγοι.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως έχουμε δημοσιεύσει, αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά covid-19 με απόφαση του Υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ένα από τα νοσοκομεία που ενδέχεται να φιλοξενήσει επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 είναι και αυτό του Πύργου καθώς διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

Τι δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας

Σχετικά με αυτό το θέμα ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρήστος Χριστόπουλος σε δηλώσεις του ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

«Υπάρχει μία εγκύκλιος του γενικού γραμματέα που ορίζει ότι τα διαπιστωμένα κρούσματα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όπου διαπιστώνονται. Εφόσον δεν κρίνουν διαφορετικά οι γιατροί. Δηλαδή αν ο γιατρός αποφασίσει ότι ο ασθενής πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς θα γίνει αυτό. Η εγκύκλιος είναι σαφής. Εξάλλου όπως όλοι οι άρρωστοι, έτσι και αυτοί με κορωνοϊό μπορούν να νοσηλευτούν στα ειδικά τμήματα που υπάρχουν. Και στο νοσοκομείο Πύργου υπάρχει ειδικό τμήμα. Τώρα οι φοβίες και οι οποιεσδήποτε αναστολές ως προς αυτό το γεγονός δεν με αφορούν. Εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου όπως πρέπει και θα την κάνω. Οπότε το νοσοκομείο Πύργου είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει κρούσματα covid-19, εφόσον βέβαια οι γιατροί κρίνουν ότι μπορούν να νοσηλεύσουν στο νοσοκομείο μας τα συγκεκριμένα κρούσματα».

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα