Γαστούνη – Επιδρομή διαρρηκτών στα μαγαζιά της πόλης – Δείτε βίντεο | dete

Γαστούνη - Επιδρομή διαρρηκτών στα μαγαζιά της πόλης - Δείτε βίντεο

Αρκετά περιστατικά διαρρήξεων καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πόλη της Γαστούνης. “Ποντικοί” πέρασαν απο το κέντρο της πόλης τουλάχιστον από πέντε επιχειρήσεις. Οι ζημιές που προκάλεσαν κοστίζουν περισσότερο στους καταστηματάρχες που έχουν αγανακτήσει καθώς τα περιστατικά είναι πολύ συχνά και η πληγή στην πόλη παραμένει ανοιχτή… εδώ και χρόνια.

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν ανάμεσα στις 3 και 4 τα ξημερώματα, στο κρεοπωλείο του Διονύση Λαγανόπουλου, στο ζαχαροπλαστείο του Ανδρέα Νίκα, στο κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη της Ελισάβετ Σαββοπούλου, στο κατάστημα ζωοτροφών της Κωστούλας Θεοδωσοπούλου και στο ΚΤΕΛ Γαστούνης.

diarrikseis 8

Όπως δήλωσε στο ilialive.gr ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Διονύσης Λαγανόπουλος «… γύρω στις 3:40 τα ξημερώματα με κάλεσε η εταιρία φύλαξης στο μαγαζί μου και μου είπαν πως έχουμε διάρρηξη στην πόρτα. Ήρθα και βρήκα το μαγαζί μου ανοιχτό, με σπασμένα τα κρύσταλλα και αντιλήφθηκα πως έχει γίνει απόπειρα για κλοπή.

Στη συνέχεια με την αστυνομία ελέγξαμε όλο το μαγαζί και είδαμε πως δεν έχει αφαιρεθεί κάτι, καθώς δεν είχα αφήσει τίποτα στο κατάστημα. Φυσικά, έσπασε η τζαμαρία και μιλάμε για ζημιά γύρω στα 500-500 ευρώ. Μου είχαν ανοίξει πάλι το μαγαζί πριν από λίγους μήνες. Αστυνόμευση υπάρχει, αλλά εκείνη την ώρα βρήκαν ευκαιρία να “χτυπήσουν”».

diarrikseis 11

diarrikseis 13

diarrikseis 12

diarrikseis 9

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών Ελισάβετ Σαββοπούλου, μίλησε για το πρόσφατο “χτύπημα” αλλά και για την προηγούμενη διάρρηξη που είχε γίνει στο κατάστημά της. «Πριν από 15 ημέρες έσπασαν τη τζαμαρία, μπήκαν μέσα, μου πήραν το ταμείο της ταμειακής μηχανής, με λεφτά του συλλόγου, σύνολο στα 1.500 ευρώ.

Προσπαθώ να ορθοποδήσω από τότε και μετά από 15 ημέρες ξαναέρχονται πάλι και ξαναχτυπούν! Ήδη έκαναν σημάδια πάνω στην πόρτα, παραβίασαν την κάτω κλειδαριά. Δεν κατάφεραν να μπουν μέσα, φαίνεται κάτι τους έκοψε. Μετά πήγαν στον Νίκα και χτύπησαν. Ούτε αστυνόμευση έχουμε, ούτε ενδιαφέρεται κανείς από τη δημοτική αρχή που τους έχουμε ενημερώσει».