Βρετανίδα τουρίστρια κέρδισε στα δικαστήρια αποζημίωση 34.000 ευρώ από ελληνικό ξενοδοχείο | dete

Βρετανίδα τουρίστρια κέρδισε στα δικαστήρια αποζημίωση 34.000 ευρώ από ελληνικό ξενοδοχείο

Αποζημίωση 34.000 ευρώ κέρδισε μια γυναίκα από την Μεγάλη Βρετανία που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από σκάλες, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ξενοδοχείου πως ήταν μεθυσμένη.,

Σύμφωνα με την Evening Standard, η 60χρονη Κάρολ Πίτερς, έσπασε το δεξί της χέρι και υπέστη τραυματισμούς στο κεφάλι την τελευταία νύχτα των διακοπών της στη Σαντορίνη τον Ιούνιο του 2011. Η 60χρονη κατέθεσε μήνυση επειδή οι σκάλες στην πισίνα του ξενοδοχείου δεν ήταν ασφαλείς, ωστόσο κατηγορήθηκε πως ήταν «υπερβολικά μεθυσμένη». Όπως η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο: «Δε χρειάζεται να πιω για να απολαύσω τη ζωή, δεν είμαι party animal».

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στον Περίβολο της Σαντορίνης προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο για την πτώση της στα «ηλίθια παπούτσια» της, ενώ κάλεσαν και μάρτυρες που υποστήριξαν πως ήταν μεθυσμένη.

Το ξενοδοχείο μάλιστα, βασίστηκε σε 30 φωτογραφίες από τις διακοπές της κυρίας Πίτερς όπου κατανάλωνε αλκοόλ.

Ο δικαστής, όμως, Τζέιμς Χόουλετ, δήλωσε πως οι μάρτυρες στερούνται αξιοπιστίας και αποδέχτηκε πως η 60χρονη δεν είχε πιει. «Η ικανότητά της να περπατά με ασφάλεια και να κατέβει μια σκάλα δεν εμποδίστηκε με κανέναν τρόπο από το αλκοόλ» προσθέτοντας: «Φορούσε σανδάλια χωρίς τακούνια».

Αποφάνθηκε πως ήταν κατά 25% υπεύθυνη καθώς «δεν έδωσε την δέουσα προσοχή εκεί που περπατούσε», προσθέτοντας πως η κύρια αιτία της πτώσης της ήταν πως, κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας, δεν υπήρχε κουπαστή από την μία πλευρά της σκάλας.

Η TUI UK Limited, που διοργάνωσε το πακέτο διακοπών, πρέπει να της καταβάλει τώρα αποζημίωση ύψους 34.000 ευ4ρώ, τα οποία και αναμένεται να λάβει από το ξενοδοχείο.