Βορειοκορεάτης στρατηγός καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ για μια σπάνια επίσκεψη | dete

Βορειοκορεάτης στρατηγός καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ για μια σπάνια επίσκεψη

Ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Βόρειας Κορέας είναι καθ' οδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια πολύ σπάνια επίσκεψη, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η Ουάσινγκτον και η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζουν μια ιστορική συνάντηση κορυφής.

«Συγκροτήσαμε μια σπουδαία ομάδα για τις συνομιλίες μας με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συναντήσεις για τη σύνοδο κορυφής και για άλλα. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τη Νέα Υόρκη. Καλή απάντηση στην επιστολή μου, ευχαριστώ!», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

tr

Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ έκανε σήμερα σταθμό στο αεροδρόμιο του Πεκίνου πριν συνεχίσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Στο Πεκίνο, ο ανώτατος αξιωματικός επρόκειτο να έχει συνομιλίες με κινέζους αξιωματούχους σe ένα πλαίσιο εντατικών διπλωματικών ανταλλαγών καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Την Κυριακή, μια ομάδα αμερικανών διπλωματών με επικεφαλής τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ συναντήθηκε με βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόμ, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε εξάλλου πως μια άλλη αμερικανική αντιπροσωπεία είναι καθ' οδόν για τη Σιγκαπούρη για να προετοιμάσει τη σύνοδο από επιμελητειακής πλευράς.