Βλασία Καλαβρύτων: Η ηγούμενη του Αγίου Νικολάου ζητάει “τσουχτερά” νοίκια από φτωχές οικογένειες!

08.08.2020 / 13:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Monh blasias

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των Καλαβρύτων από τη στάση της εκκλησίας απέναντι σε περίπου 40 φτωχές πατρινές οικογένειες.
Η ιστορία ξεκινά από πολύ παλιά. Την δεκαετία του 1950 το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο χωριό Βλασία Καλαβρύτων παραχωρούσε μικρά κομμάτια γης (100τ.μ. ή και λιγότερο) σε φτωχές οικογένειες Πατρινών που είχαν προβλήματα υγείας (φυματίωση κ.λ.π.).Αυτοί κατασκεύαζαν με δικά τους υλικά και έξοδα μικρές καλύβες όπου πήγαιναν τους καλοκαιρινούς μήνες. Με το πέρασμα των χρόνων οι οικίσκοι αυτοί πήγαιναν από γενιά σε γενιά, τούς βελτίωσαν, τούς έβαλαν φως και νερό και συνέχισαν οι Πατρινοί να ανεβαίνουν τα καλοκαίρια στη Βλασία των Καλαβρύτων. Όλα αυτά τα χρόνια το μοναστήρι τούς ζητούσε και πλήρωναν ενοίκιο για τους οικίσκους αυτούς.
Αλλά τα τελευταία χρόνια αύξησε τις απαιτήσεις του ώσπου οι Πατρινοί οικογενειάρχες ζήτησαν να πληρώσουν στη Μονή την αξία των λίγων μέτρων γης που τούς παραχώρησε ούτως ώστε να περάσουν οι οικίσκοι και τυπικά στην ιδιοκτησία τους. Το μοναστήρι όχι μόνο αρνήθηκε αλλά πριν λίγες ημέρες η ηγουμένη του τούς κάλεσε και τους απαίτησε να καταβάλουν 600 ευρώ ετήσιο νοίκι.
“Μας καλεί να πληρώσουμε ένα εξωφρενικό ενοίκιο για το ίδιο μας το σπίτι” αναφέρουν οι διαμένοντες στους οικίσκους. Οι άνθρωποι είναι ανάστατοι, είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν αυτή τη συμπεριφορά του Μοναστηριού που, όπως αναφέρουν “μόνο χριστιανική δεν είναι” και θα ζητήσουν την παρέμβαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, του Αρχιεπισκόπου και των Αχαιών βουλευτών.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα