ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι βάλλουν κατά του Εμπορικού Συλλόγου και του Προέδρου του – Στήριξη σε Αλεξόπουλο | dete

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι βάλλουν κατά του Εμπορικού Συλλόγου και του Προέδρου του - Στήριξη σε Αλεξόπουλο

Κόντρα ρελάνς – πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις – του συλλόγου Ιδιωτικών υπαλλήλων στα όσα πριν λίγες ώρες υποστήριξε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας , σχετικά με την στάση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλου  στο θέμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων και του μη προσδιορισμού συγκεκριμένων ημερομηνιών για την πραγματοποίηση αυτών.

Σφήνα στα καταγγελλόμενα και στα όσα υποστήριξε στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων μπήκε νωρίς το απόγευμα ο Σύλλογος Ιδιωτικών υπαλλήλων ο οποίος σε ανακοίνωσή του βάλει κατά της  Ομοσπονδίας ενώ  εξάρει τη στάση του αντιπεριφερειάρχη  Αχαΐας ο οποίος αρνείται να υλοποιήσει μνημονιακές οδηγίες . Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από οπτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται το κατάστημα του προέδρου στον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας να είναι ανοιχτό την Κυριακή κόντρα στα όσα υποστηρίζουν οι έμποροι της Πάτρας για «Ποτέ την Κυριακή».

Η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής.

«Με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση μερίδας εκπροσώπων των εμπόρων-εργοδοτών του Ν. Αχαΐας, σύμφωνα με την οποία καλείται ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος να νομιμοποιήσει με πολιτική του απόφαση το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, ο Σύλλογος μας δηλώνει τα παρακάτω:

Καταρχήν συνιστά πράξη πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, η στάση όσων Αντιπεριφερειαρχών αρνούνται την έκδοση αποφάσεων (και συνεπώς μη νομιμοποίησης των μνημονιακών νόμων) για το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, μέσω του καθορισμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής – την οποία (δια της ντουντούκας) υποστήριξαν αρκετοί εκ των υπογραφόντων εκπροσώπων των εργοδοτών – “έριξαν το μπαλάκι” στους Αντιπεριφερειάρχες, στο πλαίσιο αναζήτησης – κατασκευής “συνενόχων”, σε ένα “έγκλημα” που διεπράχθη σε βάρος των εργαζομένων στο εμπόριο.

Εντέχνως ο μνημονιακός νόμος, την εφαρμογή του οποίου επιτακτικά ζητούν οι εκπρόσωποι των εμπόρων,  καθιστά αρμόδιους τους Αντιπεριφερειάρχες, για την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ τροποποίηση των θεσμοθετημένων ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, υποχρεώνοντάς τους σε μια τέτοια περίπτωση να συμπεριλάβουν (στη σχετική απόφασή τους) και λειτουργία των καταστημάτων καθ’ ημέρα Κυριακή.

Με τον παραπάνω τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος αντιπεριφερειάρχης επιθυμεί να εξυπηρετήσει αιτήματα των τοπικών φορέων για αλλαγή των ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, έρχεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα του Κυριακάτικου ανοίγματος για το ίδιο διάστημα. Καλείται δηλαδή να νομιμοποιήσει πολιτικά, κάτι με το οποίο διαφωνεί το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας και η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»,  ένας είναι ο δρόμος  για τους υπεύθυνους και συνεπείς πολιτικά Αντιπεριφερειάρχες. Ο δρόμος της δημόσιας καταγγελίας των αντεργατικών – μνημονιακών διατάξεων και η άρνηση έκδοσης σχετικής απόφασης. Κι ας διαμαρτύρονται κάποιοι εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων, επειδή θα υποχρεωθούν για πρώτη φορά να εφαρμόσουν εκπτώσεις τον Μάιο και τον Νοέμβριο, σε προϊόντα εποχής, αντί του “ξεστοκαρίσματος” χειμωνιάτικων και καλοκαιρινών, τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο, οπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.

Και επειδή εμείς το «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» το εννοούμε, παραθέτουμε παρακάτω βίντεο, ως επιβεβαίωση της έκφρασης του θυμόσοφου λαού μας… «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ…ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ»